IVN Weert organiseert excursie door De Kwegt en Wellensteijn

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via IVN Weert

Nederweert-Eind – Op 18 augustus organiseert IVN Weert en omstreken een excursie door het natuurgebied De Kwegt en het aangrenzende bosgebied Wellensteijn in Nederweert-Eind.

Deze excursie biedt een unieke kans om een gebied te verkennen dat door de eeuwen heen een opmerkelijke transformatie heeft ondergaan, van natuurgebied naar cultuurlandschap en weer terug, mede door ingrijpende infrastructurele veranderingen. Het resultaat is een indrukwekkend herstel van het ven, dat met veel geduld en zorg is uitgevoerd.

Reis door de tijd

Tijdens deze excursie neemt een ervaren gids de deelnemers mee op een reis door de tijd, beginnend in de IJzertijd toen de bewoners hun overleden dierbaren in urnenvelden te rusten legden. Naast de historische verhalen biedt de wandeling ook de gelegenheid om te genieten van de unieke flora en fauna van het ven, waaronder diverse bijzondere plantensoorten en vele vogels die het gebied rijk is.

Praktische informatie

De excursie start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 12.30 uur. Verzamelen gebeurt op de parkeerplaats bij IJsboerderij Gommers, Eind 40, 6034 SN Nederweert-Eind. De deelname is gratis en open voor iedereen, maar vooraf aanmelden is vereist via [email protected]. Aanmelden kan tot 16 augustus 2024. Houd er rekening mee dat de vrijwilligers van IVN Weert niet altijd direct kunnen reageren op vragen, dus tijdig aanmelden is aan te raden.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie