Jack Honings geïnstalleerd als nieuwe deken van Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd

Op zondag 25 augustus vond onder een stralende zomerzon de feestelijke installatie van Jack Honings plaats als nieuwe deken van het dekenaat Weert. De plechtigheid trok veel belangstellenden, die zich verzamelden in en rondom de Sint Martinuskerk.

Welkom

Deken Honings werd op het Stationsplein hartelijk verwelkomd door burgemeester Raymond Vlecken en het kerkbestuur. De nieuwe deken maakte vervolgens te voet de tocht naar de Sint Martinuskerk, omringd door een kleurrijke stoet. Harmonie St-Joseph 1880, Scouting Sint Maarten en het Gilde van de Wieërter Stadsschötte Sinte Catharina 1480 zorgden voor een feestelijke sfeer. De route leidde via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Langstraat naar de Markt.

Sleuteloverdracht

Bij aankomst bij de Sint Martinuskerk ontving deken Honings de symbolische sleutel van de kerk, uit handen van hoogeerwaarde heer H. Quadvlieg. Onder grote belangstelling opende de nieuwe deken symbolisch de kerkdeuren. Hierdoor kon de plechtige hoogmis beginnen.

Hoogmis en officiële installatie

Om 14.00 uur begon de hoogmis, waarin Jack Honings officieel werd geïnstalleerd als deken van Weert. Vicaris-generaal H. Quadvlieg leidde de mis namens de bisschop van Roermond. Hij werd bijgestaan door vele concelebrerende priesters uit het hele dekenaat. De Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert en andere kerkelijke gilden namen deel aan de processies. Dit gaf de plechtigheid een extra dimensie van traditie en eerbied.

De viering werd muzikaal ondersteund door het Groot Sint Martinuskoor onder leiding van Jean-Pierre Steijvers, en het In Paradisumkoor onder leiding van Ben Seevens. Het orgelspel van Lène en Ernest Vermeulen vulde de kerk met prachtige klanken. Hierdoor kreeg de ceremonie een extra feestelijke noot.

Felicitaties

Na de installatie vertrok deken Honings in een stoet naar de tuin van de zusters Birgittinessen bij Abdij Maria Hart aan de Maasstraat. In deze sfeervolle omgeving kregen de aanwezigen de kans om de nieuwe deken persoonlijk te feliciteren. Terwijl men genoot van hapjes en drankjes, liefdevol verzorgd door de zusters, hing er een warme en gastvrije sfeer in de abdijtuin.


Fotobijdragen van Carlo van Hout en Theo Van de Winkel

Deel dit bericht
Geef reactie