JOP Serviliusstraat samen met de buurt opgeknapt

Human interest Bijgewerkt op 3 augustus 2024 om 16.17 uur Reageer 2 min. leestijd

De Jongeren Ontmoetings Plek (JOP) naast het Cruyff Court aan de Serviliusstraat heeft een grondige opknapbeurt ondergaan. Onder leiding van graffiti-artiest Jasper Briks werd samen met buurtbewoners en Punt Welzijn gewerkt aan een nieuwe, inspirerende uitstraling.

Buurtbetrokkenheid

Afgelopen week ging Jasper Briks eerst in gesprek met de buurtbewoners om hun ideeën te horen. De buurtbewoners wilden graag afbeeldingen zien die hun trots en verbondenheid weerspiegelen. Dit leidde tot kleurrijke wandschilderingen die verschillende belangrijke aspecten van de buurt uitbeelden.

Culturele diversiteit en saamhorigheid

Een van de prominente afbeeldingen is die van de Cooking Gentlemen, een populaire bijeenkomst waar jonge mannen samenkomen om te koken en te eten. Het benadrukt de verbindende kracht van eten.

De wandschilderingen tonen ook de kleurrijke flatgebouwen die vele mensen een thuis hebben geboden. De kleurrijke mozaïek symboliseert de culturele diversiteit en saamhorigheid in de buurt. Het woord ‘United’ prijkt trots op de wand, verwijzend naar de harmonieuze band tussen mensen van verschillende culturen. Deze saamhorigheid wordt niet alleen gevoeld, maar er is zelfs een lied over uitgebracht om dit gevoel te eren.

Sport

Daarnaast wordt de liefde voor voetbal en het succesvolle Cruyff Court, dat in 2022 werd geopend, afgebeeld. Het Cruyff Court blijft een trekpleister voor de jeugd, die hier samenkomt om actief bezig te zijn. Het nabijgelegen JOP maakt deze locatie nog aantrekkelijker als plek voor ontmoeting en gezelligheid.

Vernieuwd uiterlijk

Naast de inspirerende wandschilderingen heeft de JOP ook een opfrisbeurt gekregen waarbij scheldwoorden zijn verwijderd. De zijde aan de Ringbaan-West heeft een geheel nieuwe look gekregen, waardoor de omgeving frisser en uitnodigender oogt.

Bezoek de vernieuwde JOP en ervaar zelf de gastvrije sfeer van deze levendige buurt. Men heeft iets moois neergezet waar iedereen trots op kan zijn.

Update – Enkele foto’s toegevoegd.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie