KNMI: morgen zeer warme en benauwde start van de week

Informatie Reageer 1 min. leestijd

Maandag belooft een bijzonder warme en benauwde dag te worden, vooral in het zuiden van Nederland. De temperaturen zullen hier oplopen tot maar liefst 32 tot 35°C. In combinatie met een hoge luchtvochtigheid van rond de 60% zal de hitte als benauwd worden ervaren. Het KNMI heeft ‘code geel‘ afgekondigd voor de zuidelijke provincies in Nederland.

Volgens het KNMI kunnen de omstandigheden leiden tot gezondheidsklachten, met name bij mensen met een kwetsbare gezondheid. Er is een verhoogd risico op oververhitting en uitdroging, vooral bij zware inspanningen zoals intensief sporten of zwaar lichamelijk werk. Houd ook rekening met je huisdieren; zorg dat ze voldoende water en een schaduwrijke plek hebben. Laat geen mensen of dieren achter in een auto.

Dinsdag blijft het in het oosten en zuiden nog steeds warm, al zullen de temperaturen iets lager liggen dan op maandag. In de loop van de dag wordt een lichte afkoeling verwacht, wat enige verlichting kan brengen na de benauwde start van de week.

Deel dit bericht
Geef reactie