Koeien kunnen nieuwsgierigheid niet bedwingen bij buitenbrand

112 Reageer 1 min. leestijd
Nieuwsgierige koeien bij buitenbrand

Zaterdagmiddag rond 16.00 uur werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand aan de Diesterbaan in Weert. Een brand op een perceel zorgde voor enige rookontwikkeling, die door voorbijgangers werd opgemerkt. Ook koeien kwamen een kijkje nemen.

Bosrijke omgeving

Er was niemand aanwezig op het terrein, maar de brand had zich al aanzienlijk uitgebreid. Vanwege de nabijheid van een bosrijke omgeving was het van groot belang om de brand snel onder controle te krijgen.

Koeien

De brandweer bereikte het perceel via een nabijgelegen weide. De koeien in de weide hadden aanvankelijk niets door, maar werden nieuwsgierig toen ze de brandweermensen zagen. Eenmaal bewust van de situatie, volgden de koeien de bevelvoerder en observeerden ze aandachtig het bluswerk. Ze hielden de brandweerlieden nauwlettend in de gaten en lieten af en toe een speels koeiendansje zien.

Veilig vertrek

Na het blussen van de brand konden de brandweerlieden veilig vertrekken. De situatie was onder controle en de koeien bleven op een veilige afstand staan en gingen daarna weer rustig verder met grazen in de weide.

Deel dit bericht
Geef reactie