Marieke Manders vertrekt uit gemeenteraad Nederweert

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Per 10 september 2024 legt GroenLinks-raadslid Marieke Manders haar lidmaatschap van de gemeenteraad van Nederweert neer. In een persoonlijke ontslagbrief schrijft Marieke dat dit besluit haar moeilijk is gevallen, maar dat na tweeënhalf jaar bij haar het besef is gegroeid dat zij buiten de raad meer kan betekenen voor een gezonde, veilige en groene leefomgeving.

Het bestuur van GroenLinks bedankt Marieke zeer voor haar werk in de gemeenteraad van Nederweert. “Nooit eerder stonden thema’s als luchtkwaliteit, gezondheid, natuur en leefomgeving zo in de spotlights als in de afgelopen tweeënhalf jaar.”

“Als ‘eenmensfractie’ en voor het eerst als GroenLinks in de raad, heeft zij GroenLinks gezicht gegeven. Dat vraagt energie, lef en uithoudingsvermogen. Wij hopen dat zij buiten de politiek haar missie, de GroenLinkse thema’s, zal en kan voortzetten.”

Opvolgers

In haar ontslagbrief, die gepubliceerd is op de website van GroenLinks Nederweert, geeft Marieke Manders aan in navolging van Hans van Lierop, Frank Kurstjens en Peter Koolen graag plaats te maken voor een jongere volksvertegenwoordiger. “Ik wens mijn opvolger, Jarno Bongers, alle goeds toe in zijn nieuwe rol.”

Het bestuur van GroenLinks Nederweert vertrouwt erop dat Jarno voort kan bouwen op hetgeen Marieke in Nederweert heeft neergelegd. “Met zijn jeugdig elan, zijn ervaring bij GroenLinks landelijk en als bestuurslid bij DWARS Landelijk en Provinciaal, neemt hij het stokje over. Met de steun van de fractie en GroenLinks-leden van Nederweert gaan we met Jarno een nieuwe fase van GroenLinks in Nederweert in! Wij wensen hem veel succes.”

Deel dit bericht
Geef reactie