Meer bedrijven in Weert kiezen voor duurzaam ondernemen: dit kun je doen

Zakelijk Reageer 5 min. leestijd

Kijken we naar de manier hoe ondernemers in Weert en omgeving ondernemen, dan zien we een opvallende verandering: steeds meer bedrijven in de regio kiezen voor een duurzame bedrijfsvoering. Deels is dit het geval omdat ze niet anders kunnen, bijvoorbeeld door regels die gesteld worden door de overheid, maar er zijn ook volop ondernemers die zelf kiezen voor duurzaam ondernemen, bijvoorbeeld met groene zakelijke energie en het besparen van energie. In dit artikel lees je er meer over.

Waarom moet je kiezen voor duurzaam ondernemen?

Voordat je we je meer vertellen over hoe je duurzaam kunt ondernemen, is het goed om meer te weten te komen over waarom je zou moeten kiezen voor een dergelijke bedrijfsvoering. Er zijn verschillende redenen aan te wijzen waarom bedrijven in Weert (en de rest van ons land) voor duurzaam ondernemen moeten kiezen. Denk bijvoorbeeld alleen al aan de impact op het milieu. Door op deze manier bezig te gaan, kun je de ecologische voetafdruk van je bedrijf verkleinen en zo bijdragen aan een gezonder milieu. Dit is essentieel in een tijd waarin klimaatverandering een groot wereldwijd probleem is. Daarnaast kunnen duurzame praktijken de nodige kostenbesparingen opleveren, zoals lagere energierekeningen. In veel gevallen is het ook verplicht om iets aan duurzaamheid te doen; helemaal wanneer je over een groot bedrijf beschikt. Tot slot kan duurzaamheid innovatie stimuleren, wat weer kan leiden tot het toetreden tot nieuwe markten.

Groene zakelijke energie is de basis van een duurzaam bedrijf

Kort samengevat zijn er dus genoeg redenen om ook de overstap naar een groen bedrijf te maken. Hoewel er verschillende manieren zijn om dit te doen, is de belangrijkste stap om over te stappen op een groen zakelijk energiecontract. Dit is tegelijkertijd de meest simpele stap die je kunt zetten, omdat het enige wat je hoeft te doen het veranderen van je energiecontract is. Het maakt niet uit of je kleinzakelijke energie of energie grootzakelijk af moet nemen; in beide gevallen heb je ruim de keuze uit diverse groene zakelijke energiecontracten. Het grote voordeel van groene stroom is het feit dat deze energie veel beter is voor het milieu. Dat ligt met name aan de manier hoe de energie wordt opgewekt; bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij dan bij de productie van grijze stroom. Ook wordt groene stroom uit natuurlijke bronnen gehaald in plaats van uit fossiele bronnen, zoals bij grijze energie het geval is. Daarom is groene energie beter voor de wereld.

Energie besparen is ook van groot belang binnen bedrijven

Naast een groen energiecontract kun je nog andere simpele stappen nemen om duurzamer te ondernemen in Weert en omgeving. Wat dacht je van het vervangen van oude apparaten met nieuwe apparatuur met een goed energielabel? Dit soort apparaten verbruiken veel minder stroom. Zorg ook voor goede isolatie van het bedrijfspand, omdat je op die manier minder energie hoeft te verbruiken om de ruimtes lekker warm te houden. Wat betreft verlichting is het raadzaam om alle lampen op kantoor of op de werkplek te vervangen met LED. LED-lampen verbruiken veel minder energie, gaan langer mee en zijn minder gevaarlijk omdat ze niet heet worden. Wat ook helemaal past binnen een duurzaam bedrijf is het implementeren van een strikt afvalscheidingsprogramma op de werkvloer, zodat recycling gemakkelijker kan worden uitgevoerd. Minimaliseer verpakkingen en maak zoveel mogelijk gebruik van duurzame alternatieven. Kort samengevat kun je met een aantal simpele stappen al veel betekenen voor een duurzamere wereld. Vanuit deze basis kun je verder uitbouwen tot een volledig groen bedrijf in Weert en omgeving.

Deel dit bericht
Geef reactie