Onderweg met Boeren, Burgers en Buitenlui in de Hei

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto door Jos Hebben/Gert van Elk

Op dinsdag 27 augustus start de Avond4Daagse in Altweerterheide. Dit jaar belooft weer een bijzondere ervaring te worden, met leuke activiteiten zoals de verkoop van een varkenskop bij de St. Teuniskapel, eerste baksels uit het bakhuis bij Klein Karelke en een show met paarden.

Elke avond worden verhalen uit de Hei op een speelse manier verteld. Deelnemers kunnen beginnen tussen 17.30 en 19.00 uur. De optredens starten na zes uur. De kosten zijn € 7,50 per persoon en € 4,50 voor kinderen tot en met 12 jaar. Je kunt je inschrijven via www.altweerterheide.nl of ter plaatse vanaf 17.30 uur, met gepast geld.

Boeren, Burgers en Buitenlui

Sinds 2017 draait het programma om “Boeren, Burgers en Buitenlui”. Bijna 1000 wandelaars genieten elk jaar van de mooie natuur en de grappige verhalen die tijdens de wandelingen worden verteld. Deze verhalen gaan over het harde werken, de handel, en bijzondere mensen die de Hei hebben gevormd.

Tijdens de wandelingen ontdek je niet alleen het gevarieerde landschap van Weert, maar ook de rijke geschiedenis van de regio.

Programma

Elke dag is er een andere route:

  • Dinsdag: Naar de St. Teuniskapel en de IJzeren Man.
  • Woensdag: Naar de Tungelderwallen, de oude Peer van Puine, en een historisch ongeval in de mist.
  • Donderdag: Via ’t Broek naar een glamping op de Hazeheuvel.
  • Vrijdag (slotavond): Naar de Kruispeel en de belvédère van BeauChamps.

Startlocatie

Alle wandelingen starten vanaf sportpark Op den Das aan de Bocholterweg in Altweerterheide. Na afloop is er een gezellig terras met muziek. Voor meer informatie, bezoek www.altweerterheide.nl of de Facebookpagina Avond4Daagse Altweerterheide.

Deel dit bericht
Geef reactie