Motorrijder zwaargewond na botsing achterop auto op A2 bij Maarheeze

112 Reageer 2 min. leestijd

Maarheeze – Op zondag rond 17.00 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een ernstig ongeval op de snelweg A2 ter hoogte van verzorgingsplaats Groote Bleek. Een motor botste achterop een auto in de richting van Weert naar Eindhoven.

Het verkeer moest plotseling remmen door filevorming, wat de motorrijder te laat opmerkte. Hierdoor kon hij niet op tijd stoppen en reed hij tegen de auto aan. De motorrijder werd door de klap gelanceerd en kwam enkele meters verder op het asfalt terecht.

Hulp van alle kanten

Vanwege de ernst van de situatie werd een traumahelikopter opgeroepen. Omstanders, zowel op de verzorgingsplaats als op de snelweg, schoten meteen te hulp en ontfermden zich over de zwaargewonde motorrijder en het geschrokken koppel in de auto.

Snelweg dicht

De snelweg werd in noordelijke rijrichting afgesloten. Door de afsluiting kon ook de traumahelikopter landen op de A2. Het Mobiel Medisch Team assisteerde het ambulancepersoneel bij het stabiliseren van de motorrijder, die ernstig gewond was.

Koppel met de schrik vrij

De politie nam getuigenverklaringen op en sprak, met behulp van een Franse tolk, met het geschrokken koppel in de auto. Ondanks het glas op het dashboard bleef het koppel verder ongedeerd.

De zwaargewonde motorrijder is in het bijzijn van een trauma-arts per ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht.

Onderzoek

De snelweg blijft voorlopig afgesloten voor onderzoek door de VerkeersOngevallenAnalyse (VOA) van de politie. Het verkeer wordt omgeleid via verzorgingsplaats Groote Bleek. Als gevolg van het ongeval ontstond er een file tot aan Weert.

Bekijk een video: https://youtu.be/Xj801zcV3Y4

Deel dit bericht
Geef reactie