Omstanders proberen tevergeefs kalf van verdrinkingsdood te redden

112 Reageer 1 min. leestijd

Zondag omstreeks 15.20 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een dier in nood in de omgeving van de Wijffelterbroekdijk. Ter plaatse bleek een kalf in problemen te zijn geraakt in de Tungelroyse Beek.

Wandelaars werden gealarmeerd door het geloei van het kalf en ontdekten dat het dier niet op eigen kracht uit het water kon komen. De brandweer werd snel ingeschakeld, en een dappere man waadde het water in om het kalf te redden.

Hoewel de man erin slaagde het kalf op het droge te krijgen, kwam de hulp helaas te laat. Het jonge dier, een Schotse Hooglander, had al te veel water binnengekregen. Omstanders en de redder ondernamen samen nog een reanimatiepoging, maar zonder succes. Ondertussen begeleidden andere omstanders de brandweer naar de locatie in het natuurgebied.

Ook de brandweer kon niets meer voor het kalf betekenen. Ze spraken hun dank uit aan de behulpzame omstanders en namen contact op met de beheerder van de kudde. In overleg met de meldkamer werd besloten het kalf op een afgesproken locatie te leggen, waar het later door de beheerder zou worden opgehaald.

Deel dit bericht
Geef reactie