Ontdek de wereld van Taurossen in KempenBroek

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto: Tauros kudde | Foto via Natuurmonumenten

Op zondag 8 september organiseert Natuurmonumenten een avontuurlijke struintocht door het natuurgebied KempenBroek, van 10.00 tot 12.30 uur. Deze wandeling voert bezoekers langs ongebaande paden, op zoek naar de indrukwekkende taurossen.

Zorg voor stevige, waterdichte schoenen en vergeet niet je verrekijker mee te nemen. Voor deelname en aanmelding: bezoek nm.nl/struintocht-kempenbroek.

Kuddes in KempenBroek

In het natuurgebied Kettingdijk, onderdeel van Grenspark KempenBroek, grazen taurossen in natuurlijke kuddes. Deze dieren leven in hechte familieverbanden en spelen een essentiële rol in het vormgeven van het landschap. Tijdens de tocht wordt meer verteld over het gedrag van deze kuddes, de dynamiek tussen stieren en het belang van kalvercrèches in het ecosysteem. Dit maakt de excursie tot een unieke kans om het natuurlijke leven van de taurossen van dichtbij te ervaren.

Grensmoeras

Het grensmoeras Wijffelterbroek-Kettingdijk biedt een zeldzaam inkijkje in de vrije loop van de natuur. Hier bepalen processen als stormen, overstromingen en de natuurlijke dood van bomen het landschap. Het natuurbeheer richt zich op het verbinden van verschillende natuurgebieden, het herstellen van watersystemen en het inzetten van grote grazers zoals de taurossen. Tijdens de tocht delen ervaren beheerders hun kennis over het beheer en de unieke natuurontwikkeling in dit gebied.

Praktische informatie

De struintocht gaat door ruig terrein, dus een goede conditie en waterdichte schoenen zijn vereist. Het meenemen van regenkleding, zonnebrand en insectenwerende spray wordt aangeraden. Er zijn geen stops voor koffie of toilet, dus eigen water of een thermoskan is noodzakelijk. Deze tocht van 2,5 uur is minder geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. De kosten bedragen € 7,- voor leden van Natuurmonumenten en € 10,- voor niet-leden. Aanmelden kan via nm.nl/struintocht-kempenbroek.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie