Ontdek het herstelde moerasgebied bij Ell met IVN Weert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Klimaatbuffer Heijkersbroek - Fotograaf: T. Kunnen

Ell – Op zondag 8 september 2024 organiseert de gidsengroep van IVN Weert e.o. een excursie door het natuurgebied Heijkersbroek, Weerenbroek en de Tungelroyse beek bij Ell. Deze wandeling biedt namelijk een prachtige kans om een hersteld moerasgebied te verkennen.

Door natuurherstel en klimaatmaatregelen wordt de oorspronkelijke biodiversiteit hier weer teruggebracht. Tijdens de wandeling zullen de gidsen je bovendien wijzen op zeldzame planten en bijzondere diersoorten die het gebied nu rijk is.

Het natuurgebied werd vroeger gedraineerd voor landbouw, maar heeft inmiddels zijn oude functie als moeras en klimaatbuffer teruggekregen. Deze transformatie biedt dus een unieke kijk op hoe natuurherstel het landschap en de biodiversiteit positief kan beïnvloeden.

Meenemen

Tijdens de wandeling is het daarom handig om de gratis app OBSIdentify op je telefoon te hebben. Neem, indien mogelijk, ook een loep mee. Houd verder rekening met onverharde, mogelijk drassige paden en draag geschikte kleding en schoeisel. Vergeet daarnaast niet om muggenspray mee te nemen.

Aanmelden

De excursie start om 9 uur vanaf het Scheijmansplein in Ell en duurt tot ongeveer 12 uur. Deelname is gratis, maar vanwege beperkte plaatsen is vooraf aanmelden noodzakelijk. Dit kan tot 6 september via [email protected].

Deze excursie is geschikt voor iedereen. Denk daarom aan de praktische voorbereidingen om optimaal van de natuur te kunnen genieten. Laat je dus verrassen door de rijke flora en fauna van dit gebied en ontdek samen met IVN Weert wat de natuur te bieden heeft.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie