Openingsexpositie Marcel van Hoef in Nederweert

Kunst en Cultuur Reageer 2 min. leestijd
Foto via Marcel van Hoef

Nederweert – In Nederweert opent kunstenaar Marcel van Hoef (Weert, 1967) op zaterdag 7 september zijn nieuwe atelier en expositieruimte bij zijn woonhuis met een grote expositie. Deze duurt t/m 29 september.

Recente schilderijen van hemzelf zijn te zien samen met werk van zes internationaal gerenommeerde collega-kunstenaars met beelden in brons, glas, porselein en mixed-media. De deelnemende gastkunstenaars zijn: Studio Job, Henk Wolvers, Frans van Straaten en Luc Peters uit Nederland, Geir Nustad uit Noorwegen en Anne Büscher uit Duitsland.

Jaarlijkse expositie

In zijn vorige pand te Roermond is Van Hoef in 2012 begonnen met het organiseren van een jaarlijkse expositie in zijn woonhuis en atelier. Deze traditie zet hij nu in Nederweert voort. Ook de tuin wordt bij de tentoonstelling betrokken.

Binnen dit concept combineert hij iedere editie zijn recente schilderijen met driedimensionale kunstobjecten van wisselende collega-kunstenaars die hij waardeert, die erkenning genieten en die excelleren in hun vakgebied.

Meer informatie

Informatie over de expositie is te vinden via de website www.ateliermarcelvanhoef.nl. Hier is ook de expositiebrochure te downloaden. Vanaf 5 september zijn tevens afbeeldingen van alle kunstwerken uit de expositie in een online galerij te bekijken.

De expositie is van 7 tot en met 29 september iedere zaterdag en zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op doordeweekse dagen is een privébezoek mogelijk op afspraak, zowel individueel als in groepen van maximaal twintig personen.

Het atelier en de expositieruimte van Marcel van Hoef zijn gelegen aan de Burgemeester Vullersstraat 41 in Nederweert. De toegang is gratis en het betreft een verkooptentoonstelling.

Deel dit bericht
Geef reactie