Overhandiging eerste Weert Cultuurspecial

Kunst en Cultuur Reageer 4 min. leestijd
Cultuurspecial Weert Magazine

Komend weekend verschijnt een speciale editie van Weert Magazine, de Cultuurspecial. Dit magazine markeert de start van een nieuw cultureel seizoen. Dit als startshot van een nieuw verrassend cultureel seizoen dat jong en oud weet te raken met ontroerende, grappige, prachtige en inspirerende ervaringen.

Uniek cultuuraanbod

De Cultuurspecial van Weert Magazine staat in september volledig in het teken van cultuur in Weert. Deze kleurrijke editie biedt een ongekend divers programma. Het magazine is het resultaat van een intensieve samenwerking tussen vijf culturele instellingen in Weert: RICK, Bibliocenter, Museum W, Munttheater en Poppodium de Bosuil. Al meer dan 13 edities bundelen zij hun krachten voor een gezamenlijk aanbod tijdens Cultureel Lint. Het is voor het eerst dat deze exclusieve uitgave van Weert Magazine verschijnt.

Lancering met stadsdichter Salma Ali

Om deze mijlpaal te vieren, werd het allereerste exemplaar van de Cultuurspecial overhandigd aan stadsdichter Salma Ali. Dit gebeurde door Sandra in ’t Groen, penningmeester van Cultureel Lint en directeur van het Munttheater. Ali, boegbeeld op de cover, staat symbool voor de inspirerende kracht van cultuur.

Sandra in ‘t Groen benadrukt: “Salma Ali is als jong multitalent het voorbeeld van hoe cultuur (jonge) mensen kan inspireren en enthousiasmeren. En dat is waar wij als culturele instellingen graag aan willen bijdragen. Dus laat je vooral inspireren door deze uitgave en we hopen iedereen op zondagmiddag 22 september te begroeten met dit programma in de hand of op zijn smartphone.”

Een bonte mix van kunst en cultuur

In de Weert Cultuurspecial vind je ook het uitneembare programma van Cultureel Lint. Daarnaast bevat het persoonlijke verhalen van makers en organisaties in Weert. Dit zorgt voor een rijke en diverse mix van kunst, cultuur en erfgoed die Weert en omgeving kenmerken.

Wethouder Michèle Ferrière is trots op deze eerste publicatie: “Ik ben er trots op dat de culturele instellingen deze speciale editie gezamenlijk tot stand hebben gebracht. Deze Cultuurspecial is een prachtige viering van de creativiteit en het talent dat onze stad rijk is en laat zien hoeveel Weert te bieden heeft.’’

Ontdek culturele hoogtepunten

Dankzij de bonte mix van kunstdisciplines is Cultureel Lint uitgegroeid tot een van de grootste gratis evenementen in de Weerter binnenstad. In deze special ontdek je een aantal insider tips. Ook vind je de hoogtepunten van het komende culturele seizoen.

Cultuurspecial: gratis verkrijgbaar

De Cultuurspecial wordt komend weekend huis-aan-huis verspreid onder inwoners van Weert en Nederweert. Vanaf dat moment is het magazine ook gratis op te halen bij de vijf culturele instellingen en op de bekende afhaalpunten. Deze uitgave is gerealiseerd door Stichting Cultureel Lint, de vijf cultuurinstellingen, de Cultuurcoördinator, BIZ, Weert Marketing en de gemeente Weert.

Boegbeeld Salma Ali

De 18-jarige Salma Ali is de huidige Stadsdichter van Weert. In 2024 en 2025 schrijft zij gedichten geïnspireerd op actuele gebeurtenissen of bijzondere momenten in Weert. Deze draagt zij voor tijdens belangrijke gebeurtenissen in de stad. De Stadsdichter wordt voor twee jaar gekozen. Hiermee brengt ze de poëzie dichter bij de inwoners van Weert.

Benieuwd naar de gedichten die Salma al heeft geschreven voor Weert en de Weertenaren? Bezoek de website van de bibliotheek voor een overzicht van haar werk: Gedichten van Salma Ali.

Deel dit bericht
Geef reactie