Peter R. de Vries Foundation besteedt aandacht aan Wies Hensen

Algemeen Reageer 4 min. leestijd
Foto via: Peter R. de Vries Foundation – Case not Closed

Budel – In Nederland blijven meer dan duizend moord- en vermissingszaken onopgelost, waardoor duizenden families dagelijks in onzekerheid leven over het lot van hun dierbaren. Het verdriet en de frustratie zijn immens, vooral wanneer nieuwe aanwijzingen uitblijven of de zaak lijkt te zijn vergeten door de autoriteiten. Voor deze nabestaanden blijft rouwen onmogelijk zolang de waarheid verborgen blijft. Onlangs belichtte WdG de zaak van Wies Hensen uit Budel. Deze week vraagt ook de Peter R. de Vries Foundation aandacht voor haar onopgeloste zaak.

De Peter R. de Vries Foundation roept gedurende heel 2024 wekelijks op tot aandacht voor cold cases. Via social media wordt elke week een onopgeloste zaak belicht, met als doel het vinden van de gouden tip, erkenning van de nabestaanden en het vergroten van de bewustwording in de samenleving. De foundation hoopt hiermee ook verbeteringen in het coldcaseonderzoek te stimuleren.

Wies Hensen

Op 29 augustus 1989 verdween de 32-jarige Wies Hensen uit Budel na een bezoek aan de kermis. Een dag later vonden twee fietsers haar naakte lichaam in een sloot langs de Loonderweg in Dommelen/Valkenswaard. Uit het onderzoek bleek dat Wies om het leven was gebracht door verwurging en verstikking. De politie vond haar kleding, op één laars na, in de buurt van haar lichaam. De linker laars is nooit teruggevonden. Getuigen zagen Wies die avond in het gezelschap van onbekende mannen, waarvan één met geblondeerd haar opviel. Ook werd een bestelbus gesignaleerd in de buurt van de plaats waar Wies werd gevonden. De identiteit van de bestuurder blijft onbekend.

Wie was Wies Hensen?

Wies Hensen werd geboren op 7 februari 1957 in een hecht gezin. Ze was geliefd in Budel en stond bekend als een sterke vrouw met een sociaal leven. Wies had een grote vriendenkring en genoot van het uitgaansleven. Hoewel ze zelf geen kinderen had, bracht ze graag tijd door met haar neefjes en nichtjes, voor wie een bezoek aan haar altijd een feest was.

De stand van zaken

Ondanks meerdere arrestaties na haar dood, is de zaak tot op heden onopgelost gebleven. De politie heeft verschillende oproepen gedaan voor nieuwe informatie, waaronder het uitloven van een beloning van €30.000 voor de gouden tip. Ook werd de zaak onder de aandacht gebracht via podcasts en een VR-beleving. Helaas heeft dit tot nu toe niet geleid tot de doorbraak waar de familie van Wies op hoopt.

Familie hoopt op gerechtigheid

De familie van Wies Hensen blijft strijden voor gerechtigheid. Ze hebben een website opgericht om de zaak in de aandacht te houden en mogelijke getuigen te motiveren om zich te melden. Stephan en Monique, neef en nicht van Wies, dragen al 35 jaar het verdriet van het niet weten wat er met hun tante is gebeurd. Ze hopen dat iemand de moed vindt om de waarheid te vertellen.

Kelly de Vries (directeur Peter R. de Vries Foundation): “Heb jij informatie, hoe klein ook? Neem dan (anoniem) contact op. Wij blijven vechten voor gerechtigheid. Doe jij mee?”. Voor meer informatie over de campagne, bezoek www.peterrdevries.nl/case-not-closed.

Bekijk de video van WdG: https://youtu.be/68SBqUut_8g

Deel dit bericht
Geef reactie