Politie treedt op na aanhoudende overlast van jeugd in centrum

112 6 reacties 2 min. leestijd

De laatste tijd hebben zowel bezoekers als ondernemers in de Weerter binnenstad hun beklag gedaan over de overlast die wordt veroorzaakt door groepen jongeren. Deze jongeren zouden volgens bezoekers en ondernemers met hoge snelheid op hun fatbikes door de binnenstad razen en zich schuldig maken aan uitdagend en respectloos gedrag.

Recentelijk besloot een ondernemer zelf in te grijpen door terrasstoelen op de promenade te plaatsen in een poging de snelheid van de voorbijrazende fatbikers te verminderen. Desondanks was het woensdagavond opnieuw raak. Een groep van ongeveer 25 jongeren veroorzaakte wederom overlast in het centrum, wat uiteindelijk leidde tot een politie-actie.

Aanhouding

Meerdere politie-eenheden, waaronder twee hondengeleiders, kwamen ter plaatse om in te grijpen. De jongeren werden uit elkaar gedreven, maar niet zonder weerstand. Sommige jongeren weigerden mee te werken, wat de politie ertoe dwong hen uit het centrum te duwen. Een van de jongeren werd zelfs aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde en het niet opvolgen van politiebevelen, nadat hij ondanks meerdere waarschuwingen opstandig bleef.

Gesprek met ouder

Nadat de groep was verwijderd, keerden twee jongeren toch terug naar het centrum. Ze werden door de politie begeleid naar het Stationsplein, waar een ouder hen opwachtte. De politie sprak daar met de ouder en legde de situatie uit. De agenten keerden daarna terug naar de binnenstad om de rust te waarborgen.

Complimenten van terrasbezoekers

Terrasbezoekers spraken hun waardering uit voor het optreden van de politie. De politie blijft de situatie nauwlettend in de gaten houden om verdere overlast te voorkomen.

Bekijk een video: https://youtu.be/RGBEZ-3dY9M

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
6 reacties