Programma installatie Jack Honings als nieuwe deken van Weert

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Foto via Bisdom Roermond

Op zondag 25 augustus wordt pastoor-deken Jack Honings geïnstalleerd als nieuwe deken van het dekenaat Weert. De installatie gebeurt die dag tijdens  een plechtige hoogmis in de dekenale stadskerk Sint Martinus die begint om 14.00 uur.

Intocht

Voorafgaand aan de hoogmis wordt de nieuwe deken die zondag rond de klok van 13.00 uur verwelkomd bij het NS-station aan het Stationsplein door de burgemeester van Weert, de heer Raymond Vlecken, en het kerkbestuur van de dekenale stadskerk. Daarna gaat deken Honings lopend naar de Sint Martinuskerk. Hij wordt daarbij feestelijk begeleid door Harmonie St-Joseph 1880, Scouting Sint Maarten en het Gilde van de Wieërter Stadsschötte Sinte Catharina 1480. De route van de stoet loopt via het Stationsplein, de Stationsstraat en de Langstraat naar de Markt.

Sleuteloverdracht

Bij aankomst bij de dekenale stadskerk Sint Martinus krijgt pastoor-deken Honings uit handen van de hoogeerwaarde heer H. Quadvlieg de symbolische sleutel van de kerk uitgereikt, waarmee hij de kerkdeuren van het torenportaal vervolgens ook symbolisch zal openen.

Plechtige hoogmis

Om 14.00 uur begint de plechtige hoogmis waarin pastoor-deken Honings officieel geïnstalleerd wordt als deken van Weert. Vicaris-generaal H. Quadvlieg vertegenwoordigt hierbij de bisschop van Roermond en celebreert de Heilige Mis geassisteerd door een groot aantal concelebrerende priesters van binnen en buiten het dekenaat Weert. De suisse, de Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert, het draagstergilde en vele anderen zullen deelnemen aan de intocht- en uittochtprocessie. 

Muzikaal wordt de Heilige Mis opgeluisterd door het Groot Sint Martinuskoor onder leiding van Jean-Pierre Steijvers en het In Paradisumkoor onder leiding van Ben Seevens. Het orgel wordt bespeeld door Lène en Ernest Vermeulen. 

Receptie

Aansluitend aan de installatieplechtigheid vertrekt de deken begeleid door de Wieërter Stadsschötte Sinte Catharina 1480 naar de tuin van de zusters Birgittinessen, Abdij Maria Hart, aan de Maasstraat 17 in Weert. Daar is tot 17.30 uur gelegenheid om pastoor-deken Jack Honings te feliciteren.

Iedereen is welkom

Het dekenaat Weert bestaat uit alle kerken in de gemeenten Weert en Nederweert. Iedereen hierin woonachtig is van harte uitgenodigd de installatieplechtigheid en de receptie bij te wonen. Deken Jack Honings kijkt uit naar je aanwezigheid.

Missen zaterdagavond en zondagochtend

De gebruikelijke Heilige Missen in de Sint Martinuskerk op zaterdagavond 24 augustus 19.00 uur en zondagochtend 25 augustus 10.00 uur komen te vervallen.

Deel dit bericht
Geef reactie