Punt Welzijn viert Week van de Mantelzorg met speciale activiteiten

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Foto via MantelzorgNL

In de gemeenten Weert en Nederweert zijn er ongeveer 20.000 mantelzorgers. Deze mensen bieden op verschillende manieren hulp aan iemand in hun omgeving. Hoewel het zorgen voor een ander vaak vanzelfsprekend voelt, is het een onmisbare taak die de nodige aandacht verdient. Daarom organiseert Punt Welzijn van 3 tot en met 10 november de Week van de Mantelzorg in Weert en Nederweert.

Diverse activiteiten

Tijdens deze week worden mantelzorgers in het zonnetje gezet met diverse activiteiten. In Nederweert is er een mantelzorgbrunch bij Guulke en in Weert draait de film ‘Ezra’ in Gotcha Cinema. Ook vindt er een ontmoetingsbijeenkomst plaats bij Bibliocenter in Weert, waar miMakkers aanwezig zijn. Daarnaast kunnen mantelzorgers genieten van een muzikale middag bij het Forever Young concert. Verder is er de mogelijkheid om jezelf óf iemand anders aan te melden voor een attentie.

Attentie in Weert

Rond 10 november, de landelijke Dag van de Mantelzorg, verrast Punt Welzijn al jarenlang honderden mantelzorgers in Weert met een bloemetje. Dit jaar kunnen mantelzorgers zich weer aanmelden voor deze attentie. Naast het bloemetje ontvangen zij ook een cadeaubon ter waarde van €15,00, te besteden bij diverse lokale ondernemers. Aanmelden kan tot en met 13 oktober. De attenties worden op 8 november thuis bezorgd aan mantelzorgers die zijn aangemeld.

Attentie in Nederweert

Ook in Nederweert worden mantelzorgers op 8 november thuis verrast met een attentie. Wat de attentie precies inhoudt, blijft een verrassing. Wil je jezelf of iemand anders hiervoor aanmelden? Dat kan tot en met 13 oktober. In juli hebben ingeschreven mantelzorgers in Nederweert al een cadeaubon ontvangen. Ben je nog niet ingeschreven? Stuur dan een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar [email protected] om alsnog de cadeaubon te ontvangen.

Jonge mantelzorgers

Ook kinderen en jongeren kunnen te maken hebben met extra zorg in hun omgeving, bijvoorbeeld vanwege een familielid met een lichamelijke of psychische ziekte, handicap of verslaving. Voor jongeren tot 25 jaar is er in beide gemeenten een speciale attentie beschikbaar. Ken je een jongere die thuis zorgtaken op zich neemt? Meld deze jongere of jezelf aan vóór 13 oktober.

Voor aanmelding of meer informatie over het programma, ga naar www.puntwelzijn.nl/weekvandemantelzorg.

Deel dit bericht
Geef reactie