Reddingsbrigade Nederweert organiseert tweede editie Mudrun

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd

Nederweert – Na het daverende succes van de Mudrun die Reddingsbrigade Nederweert vorig jaar organiseerde ter ere van het 50-jarig jubileum van de vereniging, vindt op 8 september dit jaar de tweede editie plaats. De reddingsbrigade heeft naar aanleiding van de positieve reacties van de deelnemers besloten het nog een keer ‘lekker vettig’ over te doen.

Wat is een Mudrun? 

Een Mudrun is een hindernissenparcours. Je loopt een route en komt op dit parcours verschillende hindernissen tegen: klimmen, waterobstakels, tijgeren door het zand en een modderbad. Het gaat hierbij niet om de snelheid, maar om het meedoen. Samenwerken en plezier hebben zijn belangrijk.

Mag ik meedoen? 

Iedereen vanaf 5 jaar mag meedoen aan de Mudrun. Kinderen tot en met 8 jaar en mensen met een beperking kunnen onder begeleiding van een volwassene samen het parcours trotseren.

Je mag individueel meedoen, maar ook samen met familieleden, schoolgenoten, je voetbalteam, collega’s, carnavalsvereniging of vriendengroep. De Mudrun is volgens Reddingsbrigade Nederweert een mooie gelegenheid om het sportseizoen of schooljaar gezamenlijk op een spectaculaire manier te starten.

Praktische informatie

De route van de Mudrun is ongeveer 1,5 kilometer lang en loopt rondom de Rietbeek. Wil je een langere afstand afleggen, dan kan dit door meerdere rondjes te maken. De Mudrun-leiding bepaalt op de dag zelf welke mogelijkheden er zijn en welke tijdsblokken daarvoor beschikbaar zijn.

Veiligheid staat voorop: daarom is er toezicht en begeleiding op het parcours en bij de hindernissen aanwezig. Mocht je interesse hebben om te helpen, dan kun je je melden via [email protected].

De start en finish van de Gudrun vinden plaats op de Kruisstraat in Nederweert-Eind, ter hoogte van de Rietbeek. Dit is duidelijk aangegeven vanuit de diverse aanrijroutes. Het advies om ruim op tijd te komen: uiterlijk 15 minuten voor de start word je verwacht bij de warming-up.

Voor meer informatie en om je aan te melden kun je terecht op www.reddingsbrigadenederweert.nl/mudrun.

Deel dit bericht
Geef reactie