Samen wandelen en ontbijten: ‘Walk into the Light’ in Weert

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Zonsopkomst vanaf de Biest

Tijdens de Wereld Suïcide Preventie Week, die plaatsvindt van 9 tot en met 15 september 2024, organiseert het landelijke evenement ‘Walk into the Light’ wandelingen bij zonsopgang door het hele land. Dit initiatief vraagt aandacht voor suïcidaliteit en suïcidepreventie.

Iedereen die zich betrokken voelt bij dit onderwerp, is van harte uitgenodigd om mee te lopen. Deelname is gratis. Op 10 september 2024 vindt de ‘Walk into the Light’ plaats in Weert.

Verbondenheid en herinnering

‘Walk into the Light’ symboliseert een wandeling naar het licht. Tijdens deze wandeling herdenken deelnemers de mensen die door suïcide zijn overleden. Bovendien biedt de wandeling steun aan naasten, nabestaanden, en personen met suïcidale gedachten. Het doel is om verbondenheid te tonen, bewustzijn te vergroten en gezamenlijk steun te bieden.

Wandeling en ontbijt

De wandeling in Weert begint op dinsdag 10 september om 06:00 uur bij Roermondseweg 64. Deelnemers verzamelen zich om samen een route van ongeveer 4 kilometer te lopen. Bij zonsopkomst wordt een moment van bezinning ingelast. Na afloop staat een gezamenlijk ontbijt klaar bij het Zelfregiecentrum Weert, waar ook gelegenheid is om na te praten. Deelname, inclusief ontbijt, is gratis. Voor wie behoefte heeft aan een gesprek, staan ervaringswerkers klaar.

Wethouder Michelle Ferrière loopt ook mee tijdens deze wandeling.

Samenwerking

Stichting Suïcide Preventie Centrum initieert ‘Walk into the Light’, en lokale organisaties en vrijwilligers dragen bij aan het succes ervan. In Weert organiseren Zelfregie NL en Burgerkracht de wandeling. Door deze samenwerking ontstaat een ondersteunend netwerk voor de inwoners van Weert, waarbij iedereen welkom is om aan te sluiten.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie en om je aan te melden voor ‘Walk into the Light’ in Weert, bezoek je de website www.walkintothelight.nl. Als aanmelden via de website niet lukt of bij vragen, ben je van harte welkom bij het Zelfregiecentrum Weert aan de Roermondseweg 64. De koffie staat klaar!

Deel dit bericht
Geef reactie