Stadsgidsen introduceren kinderspeurtocht door Weert

Kinderen Reageer 2 min. leestijd

Speciaal voor kinderen die van speuren en puzzelen houden, over een gezonde dosis humor beschikken en meer te weten willen komen over hun stad hebben de stadsgidsen een kinderspeurtocht door Weert ontwikkeld.

Kinderspeurtocht

De fotospeurtocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar en voert hen via verschillende routes door de binnenstad van Weert. In teams gaan de kinderen op jacht naar de plaatsen waarop de foto’s zijn gemaakt. Aan de hand van detailfoto’s van Weerter gebouwen, beelden en allerlei andere voorwerpen komen ze op speelse wijze van alles te weten over hun stad.

Ondertussen levert iedere gevonden plek een letter op, waarmee de kinderen een woordpuzzel kunnen oplossen. Een stadsgids kijkt hun antwoorden na en heeft voor het winnende team uiteraard een prijs.

De kinderspeurtocht is volgens de stadsgidsen ideaal voor een verjaardagsfeestje. Ook voor Weerter basisscholen is de kinderspeurtocht echter een ideale manier om vooral bovenbouwleerlingen meer te leren over hun stad.

Praktische informatie

De kinderspeurtocht duurt ongeveer anderhalf uur en loopt over een route van zo’n 1,2 kilometer. De kosten voor deelname bedragen € 30,-. Er kunnen maximaal 20 personen meedoen aan de kinderspeurtocht. Uiteraard dient ieder team van kinderen te worden begeleid door een volwassene. De routes van de kinderspeurtocht bevinden zich binnen de singels van het centrum van Weert; de startlocatie bepaal je in overleg met de stadsgidsen.

Meer informatie over de kinderspeurtocht en andere wandelingen van de Stadsgidsen Weert is te vinden op www.stadsgidsenweert.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie