Topattracties en nieuwe sensaties tijdens Kermis Weert

De binnenstad vormt het decor voor ruim 130 attracties

Uitgaan Reageer 4 min. leestijd
Archieffoto Kermis in Weert | Fotograaf: Carlo van Hout

Weert is een van de weinige steden in Nederland die nog een echte stadskermis heeft. Dit volksfeest is diepgeworteld in de Weerter cultuur, waar zowel traditie als plezier centraal staan. Van vrijdag 27 september tot en met woensdag 2 oktober verandert de binnenstad weer in een levendig festijn met ruim 130 attracties. Bezoekers van Kermis Weert kunnen zich verheugen op een kleurrijke mix van kindervermaak, spannende avonturen en zinderende actie.

Kermis in het hart van Weert

De kermis zit in het DNA van Weert. Al meer dan 130 jaar lang groeien generaties op met deze traditie, die sinds 2022 behoort tot het Immaterieel Erfgoed. Het laatste weekend van september betekent voor velen samenzijn met familie en vrienden, genieten van zoete lekkernijen en het prikkelen van de zintuigen.

Topattracties en nieuwe sensaties

Dit jaar belooft de kermis weer onvergetelijke ervaringen. De Power Surge, een spectaculaire thrillride die de lucht in schiet en ronddraait, is weer van de partij. Ook de uitdagende Toxic Ride zal adrenalinejunkies uitdagen. Voor degenen die van griezelen houden, is het vernieuwde Ghost House een must-visit.

Nieuw op de kermis in Weert zijn onder andere de Aviator, een attractie met vier tollende armen die je wereld op z’n kop zetten, en The Beast, een spectaculaire rit in Marvel-stijl. Ook de Energizer, met zijn 17,5 meter lange draaiende arm, belooft een unieke ervaring. Daarnaast keren publieksfavorieten Entertainer en Sound Machine terug voor nog meer vermaak.

Een slingerende route

Voor de jongste bezoekers zijn er volop mogelijkheden, zoals de familieachtbaan, een prachtige carrousel en het belevingshuis Fun Factory. Met een kermisroute van 1,7 kilometer door de binnenstad biedt Weert een unieke ervaring. Deze route combineert topattracties met aantrekkelijke ritprijzen, gezellige terrassen en kwalitatieve verkoopkraampjes. Traditionele hoogtepunten, zoals de kermis-mis, het afsluitende vuurwerk en een bruisend kroegenprogramma, zorgen voor een nostalgische sfeer.

Activiteiten Kermis Weert

Op vrijdag 27 september begint de kermis met een half uur gratis plezier van 15.30 tot 16.00 uur. De officiële opening vindt plaats om 19.00 uur op de Markt. Maandag 30 september worden de kermisprijzen uitgereikt bij Kermiscafé Dries, en op dinsdagmiddag is er een prikkelarme kermis. Woensdagavond 2 oktober om 22.00 uur sluit het vuurwerk aan het Bassin deze editie af.

Acties en meer

Binnenkort kun je deelnemen aan diverse acties om een VIP-kaart te winnen. Hiermee geniet je van gratis ritjes en lekkernijen. Houd de Facebook- en Instagrampagina van ‘Kermis Weert’ in de gaten voor meer informatie. Daarnaast kun je de tijdelijke pop-up store op de Nieuwe Markt 2 bezoeken, waar een sfeervolle miniatuurkermis te zien is en waar je alles te weten komt over de kermis.

Prijzen en parkeren

De kermis in Weert is verspreid over zeven pleinen en gratis toegankelijk. Ritprijzen variëren van 2,00 tot 3,00 euro, met enkele topattracties tot maximaal 6,00 euro. Parkeren is mogelijk op diverse locaties rondom de kermis, met bewaakte en overdekte opties. Met uitzondering de Muntgarage tijdens de kermis. Meer informatie over parkeren vind je op weert.nl/parkeren.

Blijf op de hoogte via kermisweert.nl of volg de kermis via Facebook en Instagram.

Deel dit bericht
Geef reactie