Vakantie maar toch veel deelnemers bij 521e Hema Volksloop

Sport Reageer 3 min. leestijd

Ondanks de bouwvakvakantie, een periode waarin veel mensen op vakantie zijn, was de opkomst bij de maandelijkse trimloop weer groot. Hoewel er iets minder jeugdlopers waren, waarschijnlijk omdat zij met hun ouders op vakantie waren, waren de jeugdige deelnemers die er wel waren, bijzonder enthousiast. Zij gingen fanatiek van start voor hun 1.3 of 2.5 kilometer.

Dankzij de “Stichting Gezond en Ontspanning uit Nederweert” en “J&J Schilderwerken uit Budel” konden jeugdige lopers tot en met 15 jaar weer gratis deelnemen. In totaal namen ongeveer 180 deelnemers deel aan de verschillende afstanden en genoten zij van het mooie parcours en de geweldige sfeer tijdens deze maandelijkse loop.

Huldiging van trouwe deelnemers

Elke maand vieren ze de deelname van lopers die vaker hebben meegedaan. Bij tien keer deelname en daarna elke vijftigste keer, huldigen ze de betreffende loper met een aandenken. Veel lopers doen vaak mee, waardoor er al velen zijn met 50, 100, 200 of zelfs meer dan 400 deelnames. Dit toont hun toewijding aan de volksloop en het belang dat zij hechten aan regelmaat voor hun conditie. Hoewel ze deze maand geen jubilarissen hadden, besteden ze als organisatie hier veel aandacht aan.

Reünie en unieke jubilaris in september

De voorbereidingen voor de loop in september zijn al gestart. Deze 522e loop wordt bijzonder, omdat ze een loopster zullen huldigen die 500 keer heeft deelgenomen. Leny Gillissen, de eerste deelnemer die deze mijlpaal bereikt, zal op 1 september extra in het zonnetje worden gezet. Ze nodigen alle lopers die ooit met Leny hebben gelopen uit om deze dag samen met haar te vieren. Leny loopt 4 kilometer, dus wie durft de uitdaging aan? Doe mee op 1 september en maak er een gedenkwaardige dag van, voor jezelf en voor Leny.

Informatie volgende Hema Volksloop

De volgende Hema Volksloop is op 1 september. Voorinschrijven kan tot en met donderdag 29 augustus via deze link. Elke maand starten zee bij Dennenoord, Voorhoeveweg 2 in Weert, bij de IJzeren Man. De kosten voor voorinschrijving zijn € 3,00. Inschrijven op zondag 1 september kost € 4,50. Zorg dat je op tijd bent in verband met parkeren. Jeugd tot en met 15 jaar kan gratis deelnemen.

🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie