Van hoofd naar hart: bijeenkomst voor mantelzorgers en naasten

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via MantelzorgNL

Op 21 september organiseert Punt Welzijn diverse activiteiten rondom Wereld Alzheimer Dag. Deze activiteiten worden georganiseerd voor mensen die zorgen voor hun naaste met bijvoorbeeld de ziekte van Alzheimer, dementie of Parkinson.

Bijeenkomst voor mantelzorgers en hun naasten

Op zaterdag 21 september van 10.00 tot 12.00 uur kunnen mantelzorgers alleen of samen met degene voor wie ze zorgen deelnemen aan de bijeenkomst ‘van hoofd naar hart’. De bijeenkomst staat in het teken van verbinding, met jezelf en met elkaar.

Deelnemers gaan tijdens de bijeenkomst samen bewegen, muziek maken & luisteren en ontspanningsoefeningen doen om weer (meer) in verbinding te komen met jezelf en met je naaste. In een huiselijke, veilige en gezellige sfeer. Met koffie, thee en iets lekkers. 

De uitdagingen van ouder worden

Ouder worden kan lastig zijn, zowel sociaal, fysiek als mentaal. Het behouden van controle is niet altijd makkelijk, en balans vinden kan moeilijk zijn. Hierdoor kunnen mooie herinneringen en gevoelens van liefde soms naar de achtergrond verdwijnen.

Met ‘van hoofd naar hart’ helpen Leo en Dana je om dit proces makkelijker te maken, zodat de mooie kanten van ouder worden zichtbaar blijven. “In deze bijeenkomst geven we het brein even een pauze. Een moment van rust en ontspanning. Even weg van gevoelens van spanning en frustratie en tekort schieten. Terug naar verbinding; met jezelf, degene waar je van houdt en met een groep gelijkgestemden.”

Aanmelden

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Meld jezelf en eventueel je naaste aan via www.puntwelzijn.nl/dementie. Op deze pagina vind je tevens het complete programma van de komende periode en lees je wat jij kunt doen voor iemand met dementie.

Deel dit bericht
Geef reactie