Vergroening Emmasingel van start

Werkzaamheden 1 reactie 2 min. leestijd

In opdracht van de gemeente Weert voert Kessels Wegenbouw en Bestratingen de komende periode werkzaamheden uit aan de Emmasingel. Hiermee realiseert men vergroening op de Emmasingel tussen de Maaspoort en de Vogelsbleek. Het bedrijf versmalt en vernieuwt de bestaande trottoirs, waardoor er meer ruimte komt voor groen rondom de bestaande bomen. Daarnaast vernieuwt men de parkeerplaatsen over dit gedeelte van de Emmasingel.

Planning

De aannemer voert de werkzaamheden in twee fases uit. In de eerste fase werkt men aan de rechterzijde van de Emmasingel, gezien vanuit de Maaspoort richting Vogelsbleek. Deze fase is uiterlijk op 25 september aanstaande afgerond. Na de kermis start de aannemer met de tweede fase. Deze fase rondt het bedrijf eind oktober af, waarna aansluitend de nieuwe groenvoorzieningen worden aangeplant.

Fasering

Fase 1 start op maandag 2 september. De aannemer breekt eerst het bestaande trottoir met parkeerplaatsen op en voert daarna de grondwerkzaamheden uit. Vervolgens brengt het bedrijf de nieuwe verharding aan.

Fase 2 begint op maandag 7 oktober. Kessels voert dan dezelfde werkzaamheden uit aan de andere kant van de Emmasingel, aan de linkerzijde, gezien vanuit de Maaspoort richting Vogelsbleek.

Verkeersmaatregelen en bereikbaarheid

Op werkdagen en tijdens de uitvoering van de werkzaamheden sluit men de Emmasingel af voor doorgaand verkeer. Het verkeer wordt omgeleid via de Maaspoort, Graafschap Hornelaan en Vogelsbleek. Voor de lijndienst en hulpdiensten zet men verkeersregelaars in. In de avonduren en het weekend blijft de Emmasingel open voor het verkeer.

Bekijk hier het inrichtingsontwerp van de vergroening van de Emmasingel: https://wdg.li/h0rppjc

Deel dit bericht
1 reactie