Vernieuwde Eindhovenseweg weer volledig open

Informatie Reageer 2 min. leestijd
Eindhovenseweg weer open

De Eindhovenseweg tussen de Ringbaan-Noord en de snelweg A2 is vanaf vandaag weer volledig toegankelijk. Nadat vorige week het deel van de A2 richting de turborotonde werd vrijgegeven, is nu ook het laatste stuk opengesteld.

Vernieuwing Eindhovenseweg

In de afgelopen twee weken hebben wegwerkers het asfalt op verschillende delen van de Eindhovenseweg vernieuwd. Daarnaast hebben de zogenaamde komremmers een upgrade gekregen. De betonnen scheiding tussen de rijbanen is vervangen door een vangrail met een houten afwerking aan de buitenzijde. Ook zijn de komremmers nu voorzien van obstakelbeveiligers, beter bekend als botsabsorbers.

Extra asfalt verwijderd

De werkzaamheden tussen de turborotonde en de Hushoverweg duurden wat langer. Waar dit deel van de weg voorheen twee rijstroken had, is na de aanleg van de turborotonde in 2012 slechts één rijstrook behouden, met een verdrijvingsvlak op het overgebleven deel. Dit verdrijvingsvlak en de oude asfaltlaag zijn nu verwijderd en opgevuld met zand.

Openstelling Eindhovenseweg

De openstelling van de weg stond gepland voor vandaag om 16.00 uur, maar vond iets later plaats. Rond 20.00 uur werden de afzetbakens en borden verwijderd, waarna het verkeer weer gebruik kon maken van de weg richting de snelweg A2.

Met de afronding van deze werkzaamheden is de weg nu weer volledig open in beide richtingen.

Deel dit bericht
Geef reactie