Vrijwilligers kerkhof Stramproy besteden gewonnen premie goed

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Blaadje Stramproy

Stramproy – In het kader van een door parochie St. Willibrordus gewonnen premie van € 1.250,- tijdens de jaarlijkse premieronde van Stichting ’t Roojer Dorpsfonds, bracht recentelijk een delegatie van ’t Roojer Dorpsfonds een bezoek aan het kerkhof om te bekijken of de premie van € 1.250,- ook conform de aanvraag is besteed.

De vrijwilligers en het kerkbestuur lieten met trots zien dat er met veel toewijding en zorg is gewerkt om het kerkhof te voorzien van een mooie aanplant. De taxushagen zijn mooi geknipt, er is Chinese hulst geplant, er is een druppelleiding geplaatst en er zijn nieuwe gereedschappen aangeschaft. Ook zijn er bankjes geplaatst met een haag eromheen, zodat mensen hier kunnen genieten van de rust en de ruimte kunnen vinden voor bezinning. Midden op het kerkhof zijn vier rode treurbeuken geplant die zullen uitgroeien tot prachtige eyecatchers en veel sfeer zullen brengen.

De passie van de enthousiaste groep vrijwilligers werkte aanstekelijk. Over het volgende idee werd dan ook al volop gesproken, namelijk het renoveren van het strooiveld. De leden van ’t Roojer Dorpsfonds gaven aan het mooi te vinden om de betrokkenheid van de vrijwilligers te voelen. Samen zorgen zij ervoor dat het kerkhof er netjes bij ligt, zodat het een fijne plek is om te rusten en te herdenken.

Parochie St. Willibrordus bedankt ’t Roojer Dorpsfonds voor de (financiële) waardering van het kerkhof en haar vrijwilligers voor het wekelijks onderhoud van een waardevolle plaats in Stramproy.

Deel dit bericht
Geef reactie