Warm Wonen Wandeling over biodiversiteit in de binnenstad

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Warm Wonen in Weert

De scholen zijn weer begonnen en daarmee ook de informatieve praatjes van Warm Wonen in Weert. Deze beginnen op woensdag 28 augustus met een wandeling door de binnenstad van Weert in het thema biodiversiteit. Stadecoloog Benjamin van Leeuwen vertelt over het stadslandschap en de soorten die zich er thuis voelen.

Biodiversiteit in de binnenstad

Tijdens de wandeling van ongeveer een uur staat de stadsecoloog op verschillende plekken stil om samen met de deelnemers de soorten te ontdekken die op de biodiversiteitskaart staan vermeld. Hierop wordt de kennis over soorten in de stad gebundeld en wordt beschreven hoe we deze kunnen helpen. Dit geeft inzicht in hoe het landschap tot stand is gekomen en welke gevolgen dat heeft voor de soorten die zich er thuis voelen. Wat biedt het voor kansen om bij de eigen woning te kunnen toepassen? Na de wandeling weet je welke maatregelen jij kunt nemen om de soorten van de stad welkom te heten.  

Aanmelden

De wandeling start om 19.30 uur met een korte uitleg in de Warm Wonen Winkel aan de Meikoel 3 in de binnenstad van Weert. Inloop is vanaf 19.15 uur. Na een introductie volgt de wandeling. In geval van slecht weer is de volledige avond binnen. Aanmelden kan via www.warmwoneninweert.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie