Weert Lokaal vindt antwoord op vragen concertzaaltje onvoldoende

Politiek Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto WdG - Concertzaaltje

Weert Lokaal heeft vervolgvragen gesteld aan het college van B&W betreffende de exploitatie van het concertzaaltje aan de Beekstraat in Weert. Het college heeft de vragen op 12 juli jl. beantwoord, maar de fractie vindt de antwoorden onvoldoende geruststellend en heeft daarom aanvullende vragen gesteld.

In de beantwoording van de vorige vragen gaf het college aan dat zij de zorgen van Weert Lokaal delen over de voortgang van de exploitatie van de concertzaal. Echter, volgens Weert Lokaal geeft het college hiermee de indruk dat er de afgelopen vier jaar weinig tot niets is gebeurd met betrekking tot de belofte om de concertzaal in gebruik te nemen door de eigenaar Hebru.

Aanvullende vragen die Weert Lokaal stelt, zijn onder andere:

  1. Behoeftepeiling: Waarom wordt er nu een behoeftepeiling gedaan voor de concertzaal? Wat heeft het college de afgelopen vier jaar gedaan?
  2. Gebruik van de concertzaal: Welke organisaties hebben de afgelopen vier jaar gebruikgemaakt van de concertzaal en wanneer vonden deze evenementen plaats?
  3. Gewenst gebruiksniveau: Wat is voor het college het gewenste gebruiksniveau van de concertzaal en voor wie moet de zaal toegankelijk zijn conform de verwachtingen gewekt in 2020?

Daarnaast informeerde het college dat er een gesprek gepland staat met de vastgoedeigenaar, een potentiële gebruiker en de portefeuillehouder cultuur. Hoewel Weert Lokaal verheugd is dat er actie wordt ondernomen, hebben zij enkele bedenkingen en verdere vragen:

  1. Betrokkenheid potentiële gebruikers: Waarom is slechts één potentiële gebruiker bij het gesprek betrokken, terwijl er meerdere organisaties interesse hebben getoond?
  2. Details over het gesprek: Wie is de gebruiker waarmee het gesprek wordt gevoerd, wanneer zal dit plaatsvinden, en wat zijn de stappen als het gesprek niet tot het gewenste resultaat leidt?

Jurrella Kleinmoedig, fractievoorzitter van Weert Lokaal vraagt het college om duidelijke antwoorden en stappen te presenteren om de exploitatie van de concertzaal te waarborgen en de gemeenteraad op de hoogte te houden van de voortgang.


🔔 Heb je feedback of een nieuwstip? Vul het contactformulier in.

📰 Ontvang je de gratis nieuwsbrief al? Schrijf je gratis in.

Deel dit bericht
Geef reactie