Zanggroep Vocus uit Weert viert 40 jaar zangplezier

Algemeen Reageer 3 min. leestijd
Zanggroep Vocus

De afgelopen 20 jaar is gezongen onder de naam Zanggroep Vocus, terwijl de eerste 20 jaar van het koor plaatsvonden onder de naam Apollokoor. Zanggroep Vocus uit Weert viert 40-jarig jubileum dit jaar. Het koor heeft zijn oorsprong in een vriendengroep die wekelijks samenkwam in het voormalige café Apollo aan de Beekstraat, waar ze al zingend rond het biljart de avonden doorbrachten.

Wat begon als een vrijblijvende zangavond, groeide in 1984 uit tot het officiële Apollokoor, compleet met vaste zangavonden en een dirigent. Aanvankelijk was dit een gemengd koor, maar in de loop der jaren is het uitgegroeid tot een meerstemmig vrouwenkoor.

Verandering van naam

Na 20 jaar veranderde het koor van naam naar Zanggroep Vocus, omdat veel oud-leden waren vertrokken en de band met café Apollo, dat later De Apostel werd, was vervaagd. Onder leiding van de huidige dirigente, Marijke Berkers, wordt nog steeds wekelijks met veel plezier gerepeteerd. Bij Zanggroep Vocus staan zangplezier en samenzang centraal, met daarnaast veel aandacht voor gezelligheid en gezamenlijke activiteiten.

Hoogtepunten

Het koor treedt regelmatig op, met hoogtepunten zoals acht optredens in poptempel Paradiso in Amsterdam tijdens de jaarlijkse Korendagen. Ook verzorgen ze muziekavonden in zorgcentra, waarbij eigen repertoire, meezingers en voordrachten voor vermaak zorgen. Daarnaast was het koor te horen tijdens het Bevrijdingsconcert op 5 mei 2023 in het Munttheater, een bijzondere ervaring. Het repertoire van Zanggroep Vocus is breed en varieert van lichte tot populaire muziek. Op dit moment telt het koor 21 leden.

Besloten concert

Het 40-jarig jubileum wordt gevierd met een besloten concert op zondag 15 september in het Theatercafé van Theater De Huiskamer, waar de leden en hun achterban worden bedankt voor hun steun. Tijdens dit feestelijke concert, begeleid door pianist Roger Dings, worden nummers uit het repertoire ten gehore gebracht, waarbij het publiek wordt uitgenodigd om mee te zingen. Hoewel dit concert exclusief voor genodigden is, kunnen belangstellenden het koor op zondag 22 september horen optreden tijdens het Cultureel Lint. Dit optreden, met dirigente Marijke Berkers en pianiste Lia Steenvoorden, vindt plaats om 15.00 uur in de concertzaal aan de Beekstraat. Iedereen is van harte welkom!

Meld je aan als lid

Nieuwe leden zijn altijd welkom! Als je van zingen houdt en de sfeer wilt komen proeven, kom dan gerust langs tijdens een repetitie. We repeteren elke donderdag (behalve in schoolvakanties) van 19.30 tot 21.30 uur bij RICK aan de Wilhelminasingel 12 in Weert. Voel je vrij om binnen te lopen, te luisteren of mee te zingen.

Meer informatie vind je op de website www.zanggroepvocus.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/Vocusweert.

Deel dit bericht
Geef reactie