Zomers genieten in je achtertuin? Zo doe je dat Weert! 

Zakelijk Reageer 4 min. leestijd
Foto via Pixabay

De zomer is hier! Misschien droom je van warme, zonnige dagen, heerlijke barbecue-bijeenkomsten, prachtige groene gazons en een strakblauwe lucht. Dan loop je je achterdeur uit en zie je… een saaie, lelijke en misschien zelfs rommelige achtertuin. Maak je geen zorgen over wat er moet gebeuren aan de buitenruimte van je huis in Weert. Hier zijn vijf geweldige manieren om je achtertuin deze zomer te transformeren waardoor je er volop van geniet. Een of meer van deze manieren passen zeker bij jouw levensstijl en budget.

Maak je tuin groener

Gras alleen kan er saai en flets uitzien. Ga naar de kwekerij bij je in de buurt en kies wat planten om in je achtertuin in Weert te plaatsen. Kies voor een mix van groene, bladrijke struiken en bloeiende planten. Koop wat kleurrijke potten en voeg bloemen toe aan de randen van je terras of maak een verticale kruidentuin die handig is om te gebruiken in je zomerrecepten. Vergeet niet een goede waterslang en een gieter mee te nemen om je nieuwe investeringen gevoed en vochtig te houden tijdens die zinderende zomertemperaturen.

Plaats een waterornament

Water is verfrissend en ontspannend, dus waarom zou je geen waterornament aan je achtertuin toevoegen? Er zijn veel soorten fonteinen die je kunt kopen, of zelf kunt ontwerpen als doe-het-zelfproject. Een andere optie is om een ​​vogelbad toe te voegen en je gevederde vrienden te zien afkoelen. Je kunt een kleine vijver maken of, als je genoeg ruimte hebt, een kleine waterval. Een uniek waterornament is een toevoeging aan je achtertuin waar je de hele zomer van zult genieten. 

Bezoek de Experience Store XXL in Eindhoven 

Om inspiratie te krijgen voor het inrichten en ontwerpen van je achtertuin is het een goed idee om de Experience Store XXL te bezoeken. Je hebt geluk als inwoner van Weert, aangezien het maar een half uur rijden is naar deze winkel van de Tuinmeubelshop in Eindhoven. Je kunt hier veel verschillende tuinmeubelen bekijken en eventueel kopen. Heb je hierbij wat advies nodig? De werknemers zijn specialisten en helpen je dan ook graag bij het maken van een keuze. Eventueel kun je bovendien de tuinstoelen en loungesets proefzitten. Mogen we het nog beter maken? De Tuinmeubelshop biedt in de Experience Store XXL de laagste prijsgarantie op alle tuinmeubelen! 

Zorg voor schaduw

Als jij en jouw familie of vrienden tijd buiten gaan doorbrengen, moet je wat rust hebben van de felle zon. Bouw een pergola en hang er felgekleurde stoffen aan of hang een zeil op en versier het met lampjes om een ​​feestelijke stemming te creëren. Kies een makkelijkere route en koop wat parasols. Plant een paar bomen en zet er wat stoelen met een tuintafel onder voor een leuke gespreksplek. Iedereen zal je dankbaar zijn als de temperatuur stijgt tijdens de hete zomermaanden.

Installeer buitenverlichting

De zon schijnt langer in de zomer, maar de avond valt uiteindelijk. Houd het plezier gaande en creëer een feestelijke omgeving door lichtjes rond je bomen, veranda’s en hekken te hangen. Eenvoudige LED-buitenverlichting is leuk en verhoogt je elektriciteitsrekening niet te veel. Je kunt ook lantaarns neerzetten om de gezellige sfeer te vergroten.

Deel dit bericht
Geef reactie