26e ATB-toertocht door omgeving Stramproy

Sport Reageer 2 min. leestijd
Archieffoto

Stramproy – Op zondag 27 oktober 2024 organiseert buurtvereniging ‘De Berg’ voor de 26ste keer haar jaarlijkse ATB toertocht. Wat ruim 25 jaar geleden begon als een leuk en sportief initiatief van enkele buurtgenoten, is inmiddels uitgegroeid tot een goed georganiseerde mountainbiketoertocht door de Nederlands-Belgische grensstreek.

Inschrijven voor de ATB-toertocht kan tussen 8.30 een 10.30 uur in de kantine van Beugelclub Stramproy, aan de Burgemeester Smeijersweg 2A in Stramproy. Het inschrijfgeld bedraagt € 7,50 (€ 6,50 voor NTFU-leden); jeugdige sportievelingen (tot 15 jaar) mogen gratis deelnemen. Mooie bijkomstigheid is dat € 1,- per deelnemer wordt gedoneerd aan een (lokaal) goed doel.

De uitgepijlde route leidt de sportieve mountain-/gravelbiker door de mooie en bosrijke omgeving van Stramproy; van het Fluppe Böske en ’t Stramprooierbroek, via ’t Areven en ’t Vosseven, richting de Laurabossen om vervolgens via de Tungeler Wallen terug te keren naar de vertrekplaats.

Fietsers kunnen kiezen uit afstanden van 35, 45, 55 en 65 km. Op een verzorgde pauzeplaats kunnen zij hun inwendige mens versterken. Aan het einde van de tocht is er een fietsafspuitplaats en is er gelegenheid om te douchen. Ook kun je daar nog even nagenieten van de ATB-toertocht onder het genot van een lekker drankje.

Praktische informatie

  • Datum: zondag 27 oktober 2024
  • Start: vanaf 08.30 tot 10.30 uur
  • Locatie: Burgemeester Smeijersweg 2a in Stramproy
  • Entree: € 7,50 (€ 6,50 voor NTFU-leden); jongeren tot 15 jaar gratis

Deel dit bericht
Geef reactie