Bezoek het azc in Budel tijdens de Open Burendag

Uitgaan 1 reactie 2 min. leestijd
azc in Budel

Budel – Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) nodigt iedereen uit voor de jaarlijkse Open Burendag. Op zaterdag 28 september 2024 opent het asielzoekerscentrum (azc) in Budel zijn deuren. Dit is een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Je kunt zelf ervaren hoe het leven in een azc eruitziet.

Hoe gaat het in de praktijk?

Het opvangproces van asielzoekers staat al lange tijd in de schijnwerpers. Daarom biedt de Open azc-dag een goede gelegenheid om dit van dichtbij te zien. Je maakt kennis met zowel vluchtelingen als medewerkers. Zij doen dagelijks hun best om te ondersteunen.

Een gezicht geven

Het COA is verantwoordelijk voor de opvang en begeleiding van asielzoekers. Dit doet het COA in opdracht van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Het COA biedt onderdak aan iedereen die in Nederland asiel aanvraagt. Dit geldt totdat zij Nederland moeten verlaten of een verblijfsvergunning krijgen. Sinds 2015 organiseert het COA de Open AZC-dag. Dit gebeurt samen met VluchtelingenWerk Nederland, de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en de Dienst Terugkeer & Vertrek (DT&V). Deze dag geeft zowel de vluchtelingen als de organisaties een gezicht.

Azc Budel op één na grootste locatie

Sinds mei 2014 vangt het COA in Budel maximaal 1500 asielzoekers op. Dit gebeurt op het terrein van de voormalige Nassau-Dietzkazerne. Het azc in Budel is, na Ter Apel, het grootste opvangcentrum in Nederland. Tijdens de open dag hoor je meer over deze belangrijke locatie. Ook krijg je informatie over haar rol in de asielopvang.

Aanmelding voor de open dag is verplicht. Dit kan tot en met 18 september 2024 via de QR-code of klik op deze link om een mail te sturen.

Deel dit bericht
1 reactie