Carmeeting bij Zuilenkabinet beëindigd door politie

112 Reageer 2 min. leestijd

Weert heeft zich ontpopt als een interessante locatie voor het organiseren van carmeetings. Zaterdagavond vond er een carmeeting plaats bij het Zuilenkabinet, onder de Boshoverbrug, en op het parkeerterrein bij de sportschool (Lifestyle Vitae). Net als de bijeenkomst in januari op de Industriekade, greep ook deze keer de politie in.

Carmeeting rustiger en veiliger

De meeting van afgelopen zaterdag verliep rustiger en veiliger dan een eerdere bijeenkomst in januari. Waar toen wegen werden geblokkeerd en straatraces, donuts draaien en vuurwerk de overhand hadden, verliep het deze keer veel ordelijker. De auto’s stonden keurig geparkeerd en er werd slechts sporadisch een vuurwerkje afgestoken.

Proef voor de toekomst

De carmeeting diende als een proef. Organisator Undergroundcrew had eerder kleinere meetings georganiseerd bij het Zuilenkabinet en wil in de toekomst legale bijeenkomsten organiseren. Hoewel er gesprekken lopen met de gemeente over het legaliseren van de carmeetings, bleek er voor deze editie geen vergunning te zijn, waardoor het evenement illegaal was.

Goede intenties

Ondanks het ontbreken van een vergunning, gaf de organisatie blijk van goede intenties door de deelnemers te vragen na 22.00 uur de muziek zachter te zetten. Deelnemers leken hier gehoor aan te geven. Toch kwam de politie rond 23.00 uur in actie, aangezien het evenement niet was goedgekeurd.

Politiefuik

De aanwezigen, afkomstig uit België, Duitsland en Nederland, werden ondertussen vriendelijk verzocht het terrein te verlaten. Intussen was er al een politiefuik opgezet. Zo werden zowel de Industriekade als de Drukkerijstraat afgesloten, waarna de deelnemers verplicht via de Basculeweg moesten vertrekken. Bovendien noteerde de politie vooraf de persoonlijke gegevens en kentekens van alle deelnemers.

De uittocht verliep verder zonder problemen en er zijn geen aanhoudingen verricht. Uiteindelijk kwam de politieactie rond 0.30 uur tot een einde.

Bekijk een video: https://youtu.be/dShKgzpZCqk

Deel dit bericht
Geef reactie