Choral Evensong op 3 oktober in de Paterskerk

Uitgaan Reageer 2 min. leestijd
Foto via Capella Sine Vinculis

Op donderdag 3 oktober aanstaande zal er om 19.00 uur net als vorig jaar een Choral Evensong verzorgd worden in de Paterskerk aan de Biest 43 te Weert. Het koor Capella Sine Vinculis onder leiding van Bea van der Kaaij zal deze bijzondere getijdendienst zingen.

De muziek voor deze dienst is gekozen passend bij de zogenaamde Transitus (het sterven) van St. Franciscus. Als introïtus staat ‘God be in my head’ van J. Rutter op het programma en als eerste gezang voor allen ‘All things bright and beautiful’, de bekende Engelse hymne die de schepping bezingt. Als anthem zingt het koor ‘Defend me, Lord from shame’ van Mendelssohn.

Vaste onderdelen van deze bijna geheel gezongen dienst zijn het Magnificat (Lofzang van Maria), Nunc Dimittis (Lofzang van Simeon) in de zetting van Gibbons en de gezongen gebeden (Preces and Responses) van Radcliffe. Psalm 142 zal gezongen worden op de chant (Anglicaanse wijze van 4– stemmig reciteren) van Purcell en ook het Zonnelied van St. Franciscus zal niet ontbreken. De dienst wordt afgesloten met een ander vrij bekend gezang van hem: ‘Make me a channel of your peace.’

Broeder Gerard Heesterbeek ofm en Jeanne Giesbers zullen voorgaan in deze dienst. Na afloop van de dienst zal er weer gelegenheid zijn om elkaar te ontmoeten tijdens een drankje: een geliefde afsluiting van de diensten in de Paterskerk.

Deel dit bericht
Geef reactie