Cursus Weerterlogie wegens succes binnenkort weer van start

Spotlight Reageer 3 min. leestijd
Foto via stichting De Aldenborgh

Meer dan één procent van alle inwoners van Weert mag zich sinds eind vorig jaar Weerterloog noemen, en afgelopen voorjaar kwamen daar nog eens 48 Weerterlogen bij. Wegens dit doorslaande succes wordt de cursus Weerterlogie komend najaar opnieuw herhaald.

Samen met de 48 kersverse Weerterlogen werd er afgelopen voorjaar getoost op de geschiedenis van Weert, waarvoor een sterk toenemende belangstelling blijkt te bestaan. Vanwege deze blijvende belangstelling start er komend najaar alweer een nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie. “Op naar de duizendste Weerterloog!”, aldus organiserende stichting De Aldenborgh.

Programma cursus Weerterlogie

Vanaf 8 oktober verzorgen enkele enthousiaste experts in een serie van acht dinsdagavonden een gevarieerde introductie in de geschiedenis en cultuur van de stad Weert. Aan het einde van de cursus Weerterlogie volgt de feestelijke installatie als Weerterloog.

  • 08 oktober: dr. Henk Hiddink over prehistorie en oudheid
  • 15 oktober: drs. John van Cauteren over de Middeleeuwen tot de Tachtigjarige Oorlog
  • 22 oktober: dr. Jos Wassink over de 17de en 18de eeuw
  • 29 oktober: dr. Joost Welten over de Franse tijd
  • 05 november: Peter Korten over de 19de eeuw 
  • 12 november: drs. John van Cauteren over de Weerter kunst
  • 19 november: drs. Theo Schers over de beide Wereldoorlogen en het interbellum
  • 26 november: drs. Frits Nies over de opbouw en afbraak na WO II

Met de opgedane kennis kunnen deelnemers na afloop gemakkelijk hun familie en vrienden rondleiden door Weert en zo samen nog meer genieten van deze stad en regio.

Voor wie is de cursus?

De cursus Weerterlogie staat open voor iedereen met belangstelling en een warm hart voor Weert. Er is geen minimumvooropleiding vereist. De opgedane kennis biedt ook een solide basis voor cultuurhistorisch actieve leden van diverse verenigingen.

De cursus wordt gegeven op dinsdagavond van 19.00 tot 21.00 uur in het Cwartier, aan de Beekstraat 54 in Weert. Er kunnen maximaal 50 deelnemers meedoen aan deze nieuwe reeks van de cursus Weerterlogie, om het klassikale contact tussen de docenten en de deelnemers te kunnen blijven garanderen.

Aanmelden

Aanmelden voor de cursus Weerterlogie kan door de deelnameprijs van € 121,- over te maken op bankrekeningnummer NL31RABO0176968334 t.n.v. stichting De Aldenborgh Weert onder vermelding van ‘cursus’ en je naam. Geef je deelname daarnaast ook door aan het secretariaat door een e-mail te sturen naar [email protected].

Meer informatie over de cursus Weerterlogie en stichting De Aldenborgh is te vinden op www.dealdenborgh.nl.

Deel dit bericht
Geef reactie