‘De dementie van Jet en Harrie’ in het Munttheater

Uitgaan Reageer 3 min. leestijd
Foto via Depositphotos

Alzheimer Café Weert presenteert in samenwerking met Dementievriendelijk Weert en het Munttheater in de week van Wereld Alzheimer Dag op maandag 16 september de bijzondere theatervoorstelling ‘de dementie van Jet en Harrie’.

Over ‘de dementie van Jet en Harrie’

Als dementie je leven binnenwandelt, lijken er twee werelden te ontstaan: die van Jet (degene die aan dementie lijdt) en die van Harrie (alle mensen die met Jet te maken hebben). Hoe verder het ziekteproces vordert, hoe meer die twee werelden van elkaar verwijderd raken. Langzaamaan verlies je het contact, raak je elkaar kwijt. En recht evenredig met het verdriet dat daarmee gepaard gaat, groeit vaak ook het onbegrip. Waarom loopt Jet steeds achter me aan? Waarom is ze nergens meer voor te porren? Maar ook: wie is die persoon die zich Harrie noemt en me in een vreemde omgeving bij vreemde mensen aan een tafel zet? Waarom mag ik niet naar huis?  

Het hiaat tussen de twee werelden zoals Jet en Harrie dat ervaren lijkt niet te overbruggen. Lijkt, want in de afgelopen jaren ontdekte Ervarea wel degelijk bruggen. Gemakkelijk te bewandelen bruggen.

De voorstelling

In de voorstelling worden Jet en Harrie gevolgd vanaf het moment dat zij als actieve ouderen, met pensioen, samen van het leven genieten, tot aan het moment waarop Jet in een zorginstelling woont en Harrie haar dagelijks bezoekt. 

Het spel wordt in de voorstelling afgewisseld met kennisoverdracht en ervaringen. Hierdoor gaat het publiek beter begrijpen wat er in het hoofd van Jet gebeurt en kan Harrie zichzelf en zijn omgeving inzetten om het contact met Jet te verbeteren.

Praktische informatie

Kaarten voor ‘de dementie van Jet en Harrie’ zijn voor € 7,50 (inclusief pauzedrankje) verkrijgbaar aan de theaterkassa en via de website van het Munttheater.

De zaal is op maandag 16 september vanaf 19.00 uur geopend. De voorstelling begint om 19.30 uur en duurt naar verwachting tot 21.50 uur. Om 20.30 uur vindt er een pauze van 20 minuten plaats. Zowel gedurende deze pauze als na afloop van de voorstelling is er gelegenheid om met deskundigen in gesprek te gaan.

Let op: het Alzheimer Café Weert verhuist deze maand dus voor één keer naar het Munttheater, aan het Collegeplein 3 in Weert.

Deel dit bericht
Geef reactie