De R zit weer in de maand

Informatie Reageer 1 min. leestijd

De R waarmee regen begint en onweer eindigt zit weer in de maand. En ondanks dat we van beide weersverschijnselen de afgelopen maanden al volop hebben mogen ‘genieten’, zijn we er voorlopig nog niet vanaf. Het KNMI heeft ook voor deze eerste septembermaandag code geel afgekondigd.

Volgens het KNMI neemt vanmiddag vanuit het zuiden de kans op onweersbuien toe, vooral in de oostelijke helft van het land. Bij de onweersbuien kan in korte tijd veel regen vallen, plaatselijk meer dan 30 mm/u. De buien kunnen zodoende plaatselijk voor schade en overlast zorgen doordat bijvoorbeeld kelders, tunnels en wegen onderlopen. Ook kunnen er op sommige plekken windstoten voorkomen tot 70 km/u en hagelstenen met een grootte van tot wel 2 cm vallen, waarvan verkeer en buitenactiviteiten hinder kunnen ervaren.

De waarschuwing van het KNMI geldt voor de provincies Limburg en Noord-Brabant vanaf 16.00 uur vanmiddag tot 21.00 uur vanavond. Volgens de app Buienradar valt er echter vanmiddag vlak na 12.00 uur al een flinke bui, om vervolgens de rest van de dag droog te blijven. Hoe dan ook: de R zit dus weer in de maand, van rekening houden met regen, onweer en wisselvallig weer.

Deel dit bericht
Geef reactie