Drie mensen onwel tijdens Burendag in Overweertstraat

112 Reageer 1 min. leestijd

Vandaag is het nationale Burendag, een dag waarop buurtbewoners samenkomen voor een gezellig samenzijn. In de Overweertstraat verliep dit echter iets anders en leidde het tot de inzet van meerdere hulpverleners.

Grote inzet

Rond 18.10 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd vanwege een medische noodsituatie. In een woning waren kort na elkaar drie personen onwel geworden. De centralist in de meldkamer vermoedde een mogelijke koolmonoxidevergiftiging, wat leidde tot een grootschalige inzet. Twee ambulances, de brandweer, politie, een Officier van Dienst van de brandweer en een Officier van Dienst Geneeskunde werden naar de Overweertstraat gestuurd.

Waterbedeffect

Na onderzoek bleek echter dat er geen sprake was van koolmonoxide. De situatie ontstond door een soort ‘waterbedeffect’: één persoon werd onwel, waarna een ander hier slecht tegen kon en ook onwel raakte. Vervolgens werd een derde persoon, door de situatie van haar partner, eveneens onwel.

Medische check

Gelukkig waren er buurtbewoners aanwezig die elkaar zorg verleenden. De onwel geworden personen werden door het ambulancepersoneel nagekeken, en al snel bleek dat de situatie mee bleek te vallen. Het werd in ieder geval een Burendag die ze niet snel zullen vergeten.

Deel dit bericht
Geef reactie