Eerste kermismis deken Honings meteen bijzonder en druk

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Op kermiszondag in Weert is het traditie dat er een kermismis wordt gehouden bij de botsauto’s. Dit jaar mocht deken Honings voor de eerste keer de mis leiden. De dienst had een bijzonder karakter, aangezien er stil werd gestaan bij het plotselinge overlijden van kermisexploitant Hans van Tol jr.

Tijdens de drukbezochte mis sprak deken Honings over de combinatie van feest en rouw. “We vieren kermis, maar we rouwen ook samen”, zei deken Honings. Hij benadrukte dat een priester er ook in moeilijke tijden is voor de mensen.

Kermismis

De kermismis vond plaats op de vloer van de autoscooter, dit jaar op het Kermisplein Kasteelsingel. Deken Honings werd bijgestaan door aalmoezenier Bernhard van Welzenes, die samen met hem de dienst verzorgde.

Leef!

Wethouder Ferrière was ook aanwezig en hield na afloop een emotionele toespraak. Ze riep de aanwezigen op om bewust te leven en citeerde André Hazes jr.: “Leef alsof het je laatste dag is.”

Eerste ervaring

De kermis is een echt volksfeest en hoort bij de cultuur van Weert. Na afloop van de dienst vertelde Honings dat hij aangenaam verrast was door de omvang van de kermis. Hoewel hij niet van snelle attracties houdt, geniet hij af en toe van een spelletje bij de ‘bulldozers’.

Wij spraken deken Honings na afloop van de kermismis. Bekijk de video om te zien hoe hij het ervaren heeft. Bekijk de video: https://youtu.be/9zr7DI1tipQ


Een fotobijdrage van Carlo van Hout

Deel dit bericht
Geef reactie