Emotionele momenten tijdens repetitie TOONKUNST

Kunst en Cultuur Reageer 3 min. leestijd

Op zondag 6 oktober aanstaande staat er in het Weerter Munttheater een bijzondere voorstelling op het programma. Gemengd koor Creatura maakt dan samen met het Toon Hermans Huis Weert de muziekvoorstelling ‘TOONKUNST’. Het belooft een middag te worden boordevol muziek, onder andere van Toon Hermans, en persoonlijke verhalen van gasten van het Toon Hermans Huis. In het Keenter Hart worden tijdens de repetities momenteel de puntjes op de i gezet.

Emotie

Tijdens de repetitie was de emotionele impact van het geconfronteerd worden met kanker al goed voelbaar. “Dat hoort ook. Dat willen we ook overbrengen in het theaterprogramma”, aldus coördinator van TOONKUNST Mathieu Litjens. Gedurende de voorstelling zullen een aantal gasten van het Toon Hermans Huis Weert hun persoonlijke verhaal rondom het hebben van kanker met het publiek delen.

Lachen

Tijdens de repetitiemiddag is er ook plaats voor een lach. Dat het opkomen en afgaan van het toneel nog wat oefening nodig heeft, bleek wel toen regisseur Teun Stienen de dames en heren verschillende keren hun loopje liet oefenen. Ook muzikaal leider Math Dirks had nog de nodige muzikale aanwijzingen nadat hij zich tijdens het oefenen overbodig voelde.

Solisten

Naast de muzikale bijdragen van Creatura zal ook een aantal solisten tijdens TOONKUNST optreden. Renee Klaver en Math Dirks, die dus ook de muzikale leiding over de voorstelling heeft, zullen hun steentje bijdragen.

Zingen met een betekenis

Creatura laat vaker zien sociaal betrokken te zijn. Zo trad het koor in het verleden op voor Oekraïense vluchtelingen en kwam het vorig jaar in muzikale actie voor mensen die eenzaam zijn. Litjens: “Zingen met een betekenis, zingen voor mensen vinden wij erg belangrijk. Dat vinden we een opdracht voor ons als koor.”

TOONKUNST

Kaarten voor TOONKUNST zijn verkrijgbaar via de website van het Munttheater. De voorstelling vindt plaats op zondag 6 oktober aanstaande en begint om 14.30 uur.

In bovenstaande video nemen we een kijkje bij een repetitie van TOONKUNST. We zien onder andere dat het geconfronteerd worden met kanker ook daar flinke emotionele impact heeft. Van regisseur Teun Stienen krijgen de koorleden aanwijzingen hoe ze hier tijdens de voorstelling mee om moeten gaan. Ook zien we waar het koor, volgens muzikaal leider Math Dirks, nog aan moet werken zodat ook hij ‘gezien’ wordt.

Bekijk de video hier: https://youtu.be/B832Xl0gOEk

Deel dit bericht
Geef reactie