Fietsende Ondernemers rijden voor de 18e keer voor goede doelen

Algemeen Reageer 2 min. leestijd
Foto via Fietsende Ondernemers

Vrijdagochtend zijn een tiental Fietsende Ondernemers vertrokken voor hun jaarlijkse sponsortocht. Na een fietsersontbijt bij Hostellerie Munten begonnen ze aan hun tocht over 350 kilometer met circa 3600 hoogtemeters. De opbrengst van de sponsortocht wordt geschonken aan lokale doelen.

Dit jaar hebben de ondernemers er in samenwerking met Lions Club Weert Graafschap Horne en Kiwanis Weert voor gezorgd dat de leerlingen van basisschool voor speciaal onderwijs Het Palet op schoolkamp konden gaan. Nieuwe veiligheidseisen voor een kampomgeving zorgden ervoor dat de school naar een nieuwe, duurdere locatie moest uitkijken. Die extra kostenstijging kon de school niet ophoesten. “Voor de leerlingen – afkomstig van Budel tot Heythuysen – is zo’n kamp heel belangrijk om elkaar te leren kennen. Ontzettend fijn dat de serviceclubs en Fietsende Ondernemers dit op korte termijn voor ons mogelijk hebben gemaakt,“ vertelt leerkracht Claire Deben-Tillemans van Het Palet.

Daarnaast hebben de Fietsende Ondernemers dit jaar een e-bike aangeschaft, die op uitleenbasis aan een particulier ter beschikking is gesteld. “Voor een collectief als de Fietsende Ondernemers een kleine investering, maar voor de betrokkene een gift met grote impact”, aldus Henk Ruijten, lid van de Fietsende Ondernemers. “Met een elektrische fiets kan de vrouw in kwestie mobiel en actief blijven.”

Zaterdagmiddag arriveren de fietsers na twee dagen fietsen bij Hoeve Lieshout aan de Breijbaan in Weert.

Deel dit bericht
Geef reactie