Geen opvolging: allerlaatste rommelmarkt Tuinpark Lamershof

Algemeen Reageer 4 min. leestijd

Bij Tuinpark Lamershof in Weert wordt aanstaande zondag 8 september weer de jaarlijkse rommelmarkt gehouden. Anders dan andere jaren moeten de kraampjes en tafels na afloop dit keer helemaal leeg zijn. Het is namelijk de allerlaatste keer dat de verkoop van antiek en curiosa plaatsvindt. Doordat organisator Piet Hermans geen opvolger heeft kunnen vinden gaat de stekker er na deze editie uit.

Het is welletjes geweest

De rommelmarkt van Tuinpark Lamershof vindt dit jaar voor zo ongeveer de 35ste keer plaats, zo rekent organisator Piet Hermans ons voor. Het is de 25ste keer dat hij, als het gaat om de organisatie, de kar trekt. Komend jaar wordt hij 75 en daarom vindt hij het welletjes geweest.

Vorig jaar heeft hij in het verenigingsblaadje van het tuinpark al aangegeven dat hij ermee wil gaan stoppen. Tot op heden heeft zich helaas niemand gemeld die het organisatiestokje over wil nemen. “Ik vind het zeer jammer .. maar als er geen mensen zijn dan komt hier een einde aan”.

Tuinhuur en contributie omhoog

Door het stoppen van de rommelmarkt loopt de vereniging op jaarbasis naar schatting zo’n 5.000 euro mis. “De leden zullen hierdoor waarschijnlijk meer tuinhuur en contributie moeten gaan betalen. Dat zien we in januari als we de balans op gaan maken. Dan zien we wel wat erbij moet”, aldus Hermans.

Maakt hij zich zorgen over het voortbestaan van het tuinpark? “Niet als het gaat over dit bedrag. Misschien wel als er in de toekomst geen jongeren in het bestuur gaan stappen. Wij als bestuur zijn allemaal vooraan in de 70 tot zelfs in de 80. Dat kan dus wel een gevaar zijn voor het tuinpark”.

Afscheid

Niet alleen het afscheid van de rommelmarkt zorgt komend weekend voor een bedrukte stemming bij Tuinpark Lamershof. Afgelopen week overleed ‘man van het eerste uur’ Bèr Seuren. Bij de ingang van de kantine staat een foto met daarnaast een kaarsje. “Bèr was bijna 50 jaar verbonden aan het tuinpark. Hij was een van de mensen die in de beginperiode deze boerderij omtoverde tot een clubhuis. Als je moest weten waar hier leidingen zitten dan moest je bij Bèr zijn; hij wist alles. We gaan hem hier heel erg missen”, aldus Piet Hermans.

Wanneer?

De rommelmarkt op Tuinpark Lamershof begint zondag om 12.30 uur. Op de binnenplaats bij het clubgebouw staan kraampjes met curiosa. In de kantine vindt vanaf 13.00 uur een veiling van antiek en waardevolle items plaats. Daar kun je ook terecht voor een drankje. De opbrengst van de rommelmarkt komt ten goede aan het tuinpark. Lamershof is te vinden aan de Altweerterkapelstraat 3a in Weert.

In de video legt Piet Hermans uit waarom hij gaat stoppen met de organisatie van de rommelmarkt. Hij vertelt onder andere dat hij er, samen met andere vrijwilligers, de rest van het jaar ook wekelijks mee bezig is: https://youtu.be/Azwc-dlZFW8.

Deel dit bericht
Geef reactie