Hema Volksloop viert jubilarissen en breekt record met 500e deelname

Leny Gillessen viert 500 deelnames bij Hema Volksloop

Sport Reageer 3 min. leestijd
Hema Volksloop op 1 september 2024

Zondag 1 september 2024 was een bijzondere dag voor de Hema Volksloop, die plaatsvond onder warme weersomstandigheden. De maandelijkse loop trok opnieuw een grote groep deelnemers, niet alleen uit Weert, Nederweert, Ospel, Budel en Maarheeze, maar ook uit verder gelegen plaatsen zoals Eindhoven, Maastricht en zelfs Zwolle en Utrecht. Zelfs lopers uit België, waaronder Pelt, waren van de partij. De populariteit van de Hema Volksloop blijft groeien, wat te zien is aan de steeds diverser wordende deelnemersgroep.

Deelnemers komen steeds weer terug

Veel lopers keren keer op keer terug naar de Hema Volksloop. Sommigen hebben zelfs 10, 50, 100, 200, 300 of zelfs 400 keer deelgenomen. Dit toont aan hoezeer de loopgemeenschap verbonden is. De Hema Volksloop staat open voor iedereen, en deelnemers voelen zich welkom en gewaardeerd. De maandelijkse loop vervult duidelijk een behoefte binnen de hardloopgemeenschap.

Viering van trouwe deelnemers

Op 1 september werden verschillende trouwe lopers geëerd. Paul Hoeben, Jeffrey Meurkens, Robin van de Kruijs en Annemie Sools ontvingen een aandenken voor hun respectieve 10, 50 en 300 deelnames. Een bijzonder hoogtepunt was echter de viering van Leny Gillessen, die voor de 500e keer meedeed aan de Hema Volksloop. Dit is een prestatie van formaat, aangezien er in totaal 522 edities zijn gehouden sinds de eerste loop in 1980.

Leny Gillessen zet ongekende prestatie neer

Leny Gillessen werd in het zonnetje gezet voor haar indrukwekkende 500 deelnames. Ondanks uitdagingen zoals blessures en verre reizen, wist zij vrijwel altijd aanwezig te zijn. Als blijk van waardering kreeg zij een herinneringsbord, bloemen en een beeldje van de voorzitter van AV Weert, Harry Peters. Paul Schors kwam uit Eindhoven om haar te feliciteren met haar prestatie en bood haar een verrassing aan. Ook werd ze vergezeld door vier ervaren lopers en familieleden, allemaal gekleed in speciale shirts om haar prestatie te vieren.

Volgende Hema Volksloop op 6 oktober 2024

De Hema Volksloop nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de volgende editie op 6 oktober 2024. Het belooft opnieuw een sportieve en gezellige dag te worden, met inschrijving mogelijk tot en met 3 oktober via de website. Na-inschrijven is ook mogelijk op de dag zelf. Deelname is gratis voor jeugd tot en met 15 jaar.

Deel dit bericht
Geef reactie