Het Kwadrant en Gilde Opleidingen lanceren doorlopende leerlijn

Algemeen 1 reactie 2 min. leestijd

Gilde Opleidingen en Het Kwadrant in Weert kondigen met trots de lancering aan van een nieuwe doorlopende leerlijn. Deze unieke leerlijn biedt leerlingen een naadloze overgang tussen het voortgezet onderwijs en het mbo. Hierdoor worden zij op een praktijkgerichte manier voorbereid op de arbeidsmarkt. Op woensdag 4 september werd het officiële startschot gegeven voor dit innovatieve samenwerkingsverband.

Samenwerking met het bedrijfsleven

De doorlopende leerlijn is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met zeven toonaangevende bedrijven uit Weert: Gamma, Sligro, EP Tummers, Albert Heijn Heerschap Leuken, Intertoys, Alatas en Punt Welzijn. Deze bedrijven bieden niet alleen stageplaatsen en leerwerktrajecten aan, maar zijn ook actief betrokken bij de ontwikkeling van het curriculum. Hierdoor sluit de opleiding perfect aan bij de behoeften van de regionale arbeidsmarkt.

Praktijkgericht en op maat gemaakt

De nieuwe leerlijn richt zich op verschillende beroepssectoren, met een sterke nadruk op praktijkervaring. Leerlingen krijgen de kans om tijdens hun opleiding direct kennis te maken met het bedrijfsleven, wat hun kans op een succesvolle carrière aanzienlijk vergroot. Deze samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven zorgt ervoor dat leerlingen beschikken over de juiste vaardigheden en kennis die nodig zijn in hun toekomstige beroep.

Openingsevenement

Op 4 september om 09.00 uur vond de officiële lancering van de doorlopende leerlijn plaats op de locatie van Gilde Opleidingen in Weert. Leerlingen van Het Kwadrant waren uitgenodigd voor een ontbijt en woonden een presentatie bij over de opzet van de leerlijn. Later op de dag zullen zij in groepjes opdrachten gaan uitvoeren bij de zeven betrokken bedrijven.

Deel dit bericht
1 reactie