Innovatieve ontwerpen leerlingen schitteren tijdens Weird Kermis

Algemeen Reageer 2 min. leestijd

Update – Spark Tech Lab organiseerde vandaag het project Weird Kermis, waarbij verschillende groepen van basisscholen vier weken lang werkten aan het ontwerpen en bouwen van hun eigen kermisattractie. De attractie ‘Paperplane’ van Paul, Kian en Mateusz van basisschool De Kameleon werd uitgeroepen tot winnaar. Deze attractie combineerde op een innovatieve manier sport, duurzaamheid en plezier.

De theaterzaal van de voormalige Van Hornekazerne vormde het decor voor de presentatie van de creaties. Een vakjury, bestaande uit Wim van Gils, Peter Hellebrekers en Atze J. Lubach-Koers van de BOVAK Kermisbond, koos hieruit de top vier. Het initiatief werd vanuit Spark Tech Lab begeleid door Jack Peeters en Jos Mennen.

Elke creatie moest voldoen aan de eisen om zowel een duurzaam als een kinetisch element te bevatten. De resultaten waren indrukwekkend.

De top vier van Weird Kermis

  1. Paperplane van Paul, Kian en Mateusz (BS De Kameleon)
  2. Tropical Island van Lizzy, Iris en Liva (IKC Laar)
  3. Boom Shooter van Yana, Kailey en Angelina (Aan de Bron)
  4. The Pizza Wheel van Shanya, Miglé en Senna (Aan de Bron)

Te zien in pop-up store Kermis Weert

Tijdens de kermis zullen de nummers 1 en 2 van elke school te bewonderen zijn in de pop-upstore van Kermis Weert aan de Nieuwe Markt. Bezoekers krijgen de kans om hun stem uit te brengen voor de publieksprijs, die zal worden toegekend aan een van deze kunstwerken.

Update – Stand en naamswijziging na feedback uit onderwijsorganisatie.

Deel dit bericht
Geef reactie