Kat blij nadat ze door brandweer uit boom is gered

112 Reageer 2 min. leestijd

Vrijdagmorgen rond 8.50 uur moest de brandweer in actie komen op de Irenelaan in Weert vanwege een ‘dier op hoogte’. Een nieuwsgierige jonge kat had zich hoog in een boom verschanst en besloot daar niet meer weg te gaan. Het dier zat daar al sinds gisteren, tot bezorgdheid van buurtbewoners die uiteindelijk de brandweer inschakelden.

Twijfels

De hoop was dat de kat zelf naar beneden zou komen, maar dat was niet gebeurd. Vanaf haar hoge plek miauwde ze luid en weigerde naar beneden te klimmen. De brandweer arriveerde met een ladderwagen om de avontuurlijke kat te redden. In eerste instantie was het dier niet overtuigd van de goede bedoelingen van de brandweermannen. Ze liep even in hun richting, maar koos al snel voor een andere tak.

Rustig gevangen

Gelukkig slaagden de brandweerlieden er in om de kat snel en rustig te vangen. Ze liet zich rustig oppakken en werd veilig op de grond gezet. Omdat de eigenaar onbekend was, werd de kat weer vrijgelaten in de buurt.

Kopjesronde van kat

Na een korte verdwijning, keerde ze terug en begroette de brandweerlieden en omwonenden met een vriendelijke kopjesronde. Een van de bewoners gaf haar een kommetje water, waarna de kat nog even liefde uitdeelde aan een rode container die ze wellicht aanzag voor een rode brandweerauto.

Bekijk een video: https://youtu.be/GPufZvEYOxs

Deel dit bericht
Geef reactie