Keenter Hart was vandaag even een werelds pannenkoekenhuis

Human interest Reageer 2 min. leestijd

Het Keenter Hart was donderdagmiddag even een pannenkoekenhuis. Om de start van de Week tegen Eenzaamheid te vieren, genoten ongeveer 75 wijkbewoners van pannenkoeken uit verschillende landen. De activiteit werd georganiseerd door Keent Onderneemt!

Wereldse pannenkoeken in Keenter Hart

De pannenkoeken kwamen uit verschillende delen van de wereld. Zo genoten de aanwezigen van onder andere Marokkaanse broodpannenkoeken, vergezeld door een speciale bonensalade. “Daarnaast gaven de maaksters, afkomstig uit Nederland, Marokko en Somalië, uitleg over de gerechten in het Keenter Hart. Verder waren deze dames aanwezig om te vertellen wat er op tafel lag en wat er in de pannenkoeken zat”, aldus Peter Goorts van Keent Onderneemt!.

Week tegen Eenzaamheid

De pannenkoekenmiddag maakte deel uit van de Week tegen Eenzaamheid, die loopt van 26 september tot en met 2 oktober. Tijdens deze week organiseren mensen overal in het land activiteiten om ontmoeting en verbinding te stimuleren. Hierdoor staat samenkomen centraal in tal van evenementen.

Verder wordt in Lokaal 4 van het Keenter Hart vrijdagochtend een extra goed verzorgd ‘Vrijdagochtendontbijt’. Iedereen is dan van 9.15 tot 10.30 uur welkom om aan te schuiven. Bovendien kost het ontbijt slechts €1,50, wat het voor iedereen betaalbaar maakt.

Ondersteuning van lokale ondernemers

De pannenkoekenmiddag werd mogelijk gemaakt dankzij de ondernemersvereniging van het Cwartier en de Jumbo. “Daarnaast zijn de inzet van alle vrijwilligers van onschatbare waarde”, voegde Peter Goorts toe.

In de video zien we hoe de aanwezigen in het tijdelijke pannenkoekenhuis op Keent genoten van de wereldse baksels: https://youtu.be/sEi3Wqq5x2k.

Deel dit bericht
Geef reactie