Kermis in Weert: een tijd van nostalgie en vermaak

Wi-j det Ging Reageer 2 min. leestijd
Foto door Sjra Clerkx

Column – Dit weekend staat Weert weer in het teken van de kermis, een evenement dat voor velen nostalgische gevoelens oproept en herinneringen naar boven haalt.

Vermaak

Voor mij is het vooral de schiettent uit de vroege jaren ’60 die me nog altijd bijblijft. Die schiettent was namelijk niet zomaar een plek waar je op papieren bloemen schoot; het was de fotoschiettent. Hier kon je je schietkunst en vaste hand tonen door op een klein knopje te richten, met als beloning een foto die je op dat moment kon laten maken als het schot raak was. Dit was voor mij bijna een blik in de toekomst, want zo maakte ik mijn allereerste selfie, lang voordat smartphones en het woord ‘selfie’ bestonden.

De kermis was niet alleen een plek van spel en competitie. Het was ook een gelegenheid om voor mijn moeder een zakje ulevellen te kopen voordat ik naar huis ging. Dit lijkt misschien simpel, maar voor mij weerspiegelt het de onschuld en vreugde van die tijd. Elk zakje snoepje was een klein avontuur op zich, vol verwachting en smaak.

Nostalgie

Nostalgie vloeit door de straten van Weert als de kermis zijn poorten opent. Het geluid van kermismuziek, de geur van suikerspinnen en het gekletter van spelletjes roept niet alleen herinneringen op, maar verbindt ook de generaties.

Terwijl wij, de oudere dames en heren, terugdenken aan onze jeugd en de speciale momenten die we beleefden, staan de jonge bezoekers klaar om nieuwe herinneringen te creëren. Voor hen is er hedendaags vermaak; spannende attracties en moderne spelletjes waarin ze hun geluk kunnen beproeven.

Al met al is de kermis in Weert een unieke ervaring die tijd overstijgt. Terwijl de oudste herinneringen worden gekoesterd, geeft de huidige generatie een nieuwe draai aan deze traditie. Wat ons verbindt, is de vreugde die de kermis met zich meebrengt, een viering van zowel het verleden als de toekomst.


Een bijdrage van Sjra Clerkx

Deel dit bericht
Geef reactie