Kupers uit Weert loopt voorop met elektrische touringcars

Economie Reageer 2 min. leestijd
Eerste elektrische tourbus van Nederland | Foto via Kupers

Diverse Nederlandse steden werken hard aan een toekomst met uitstootvrije binnensteden. Het openbaar vervoer maakt al gebruik van vele elektrische bussen, en nu zet Kupers Touringcars uit Weert samen met GeboTours, Betuwe Express en Transvision de eerste stap richting elektrische touringcars.

Eerste elektrische touringcars

De drie bedrijven introduceren de eerste elektrische touringcars op de Nederlandse wegen. Zo spelen ze in op de ontwikkelingen die binnenkort door subsidies vanuit de overheid worden gestimuleerd. In plaats van af te wachten, kiezen ze ervoor om nu al voorbereid te zijn op de uitdagingen die komen kijken bij het laden van elektrische touringcars.

Overstap

In het openbaar vervoer rijden veel elektrische bussen, omdat vanaf 2030 alle bussen uitstootvrij moeten zijn. Voor touringcarbedrijven komt er later dit jaar een regeling die bedrijven helpt overstappen op elektrisch vervoer. De sector kent veel uitdagingen, maar de bedrijven willen hier niet op wachten. De elektrische touringcars worden ingezet voor vervangend busvervoer voor NS en voor dagtochten binnen Nederland.

Veilig en duurzaam groepsvervoer

De markt voor voertuigen zonder uitstoot blijft zich snel ontwikkelen. Voor personenauto’s zijn veel obstakels, zoals de beperkte actieradius en laadinfrastructuur, inmiddels opgelost. Bij grotere voertuigen zoals touringcars is dat nog niet het geval, wat bij veel bedrijven voor twijfel zorgt. Toch bewijst Kupers Touringcars dat elektrisch groepsvervoer mogelijk is met de juiste planning en voorbereiding. Zij geloven in een toekomst waarin duurzaam vervoer centraal staat.

Duurzaamheid staat centraal bij Kupers

Duurzaamheid speelt een grote rol bij Kupers Touringcars in Weert. Ze streven ernaar om de impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, zonder concessies te doen aan het comfort van hun passagiers. Kupers is vastberaden om een voortrekkersrol te vervullen in de overgang naar elektrisch groepsvervoer. Met innovatieve oplossingen, energie-efficiëntie en betrokkenheid bij de maatschappij willen ze hun positieve impact blijven vergroten. De focus op duurzaamheid blijft voor hen de hoogste prioriteit.

Deel dit bericht
Geef reactie